Naisia esineellistävä Dead or Alive -lentopallopeli ei ole tulossa Yhdysvaltoihin tai Eurooppaan – erittäin mielenkiintoisesta syystä

24.11.2015

Viime viikolla uutisoimme siitä, kuinka vähäpukeisista ja isorintaisista naisistaan tuttu Dead or Alive -lentopallopeli Dead or Alive 3 Xtreme tulee tukemaan bikineiden kulumista ja hajoamista sekä rusketusraitoja. Nyt pelin tekijät ovat ilmoittaneet, että peliä ei tulla julkaisemaan Euroopassa eikä Yhdysvalloissa.

Pelin virallisilla Facebook-sivuilla joku kysyi, tultaisiinko peli näkemään Japanin ulkopuolella. Vastaus oli:

Me emme aio tuoda DOAX3:a länteen, emmekä aio muuttaa suunnitelmiamme tulevaisuudessa. Kiitos kysymästä.

Kun Koei Tecmolta kysyttiin syytä tähän, he vastasivat:

Tiedättekö, kuinka paljon videopelialalla puhutaan kuinka naisia kohdellaan videopelialalla? Emme halua puhua niistä asioista. Mutta olemme todellakin käyneet asioita läpi viimeisen vuoden tai kahden aikana tullaksemme tähän päätökseen. Kiitos.

Kyseiset Koei Tecmon vastaukset eivät ole vain tampion journalistin huonosti kääntämiä, vaan sivustolla ilmeisesti käytetty englanti ei myöskään ollut aivan täydellistä. Tästä syystä laitamme viimeisen vastauksen englanninkielisenkin version tähän alle.

Do you know many issues happening in video game industry with regard to how to treat female in video game industry? We do not want to talk those things here. But certainly we have gone through in last year or two to come to our decision. Thank you.

Oli miten oli, Koei Tecmon viestistä tulee kuva, että he ovat jopa hieman loukkaantuneita siitä, kuinka heidän tapojaan kyseenalaistetaan. Toisaalta on tottakin, että Japani on näissä asioissa varsin poikkeava, eikä pikkupervoiluista maassa ilmeisesti juurikaan välitetä.

Lisää luettavaa