Kommentti: Naisten viettelyä, vaikka puoliväkisin – kohuttu Super Seducer opettaa kyseenalaisia niksejä flirttailun saloihin

Kohua kohun vuoksi.

06.03.2018

Juuri julkaistu Super Seducer on nostattanut pienimuotoisen myrskyn oitis ilmestymisensä jälkeen. Tarvitsevatko epätoivossa rypevät miehet viettely-yrityksiinsä virtuaalista ”opasta” – varsinkaan näin kuumimman #MeToo-huuman aikana?

Ymmärrettävistä syistä kohua aiheuttaneen Super Seducerin taustalta löytyy mystinen Richard La Ruina ­– käytännössä kliseisen heteromiehen roolimalliin loikkaava kaduntallaaja, joka nyt vain sattuu tituleeraamaan itseänsä monen muun tittelin ohella deittioppaaksi. 37-vuotias brittimiekkonen on itseoppinut deittailun asiantuntija, joka on saanut vuosien saatossa aikaiseksi pari aihetta käsittelevää kirjaa (The Natural Art of Seduction: Secrets of Success With Women, The Natural: How to Effortlessly Attract the Women You Want) sekä kohuvisiitin Good Morning Britain -aamuohjelmaan. Meriittejä siis ei suuremmin ole, mutta ehkäpä itse Super Seducer hoitaa hommansa edes aavistuksen ansiokkaammin?

PC:lle ja PlayStation 4:lle julkaistu Super Seducer on käytännössä videoklipeistä koottu monivalintatehtävä, jossa ne tehokkaimmat ratkaisumallit noudattelevat La Ruinan omia kyseenalaisia näkemyksiä. Tarkoituksena on lopulta päästä naisen pöksyihin – mitäpä muuta sitä valkoinen heteromies haluaisikaan? Pelaaja saatetaan vaikkapa heittää tilanteeseen, jossa viettelyn kohde mainitsee olevansa vakaassa seurustelusuhteessa. La Ruinan mukaan se paras ratkaisu on jatkaa säälittä aggressiivista flirttailua, jolloin lopputulemana on mukamas päätyä sänkyyn kahden puolialastoman naisen kanssa. Peli myös kannustaa stalkkaamiseen ja viettelyn nimissä naisten etenemisen suoranaiseen estämiseen. Näinkö se toimii tosielämässäkin?

Huvittavinta tilanteessa on se, että La Ruina itse tuntuu seisovan metodiensa takana nähden myös parhaaksi jakaa näitä viettelykeinoja eteenpäin kaikelle pelaavalle kansalle. Kohu lienee valmis.

Älkää vain ottako oppia. Myöskään Tiltin toimitus ei ladannut peliä – ei edes tutkivan journalismin nimissä. #MeToo.

Lähde: PushSquare, The Verge, Nyt.fi

Lisää luettavaa