Kotimaisen pelidokkarin ohjaaja: ”Emme tienneet pelialasta mitään, mutta päätimme perustaa studion”

Swing Game -dokkari kertoo mitä tapahtuu, kun joukko maallikoita ryhtyy suunnittelemaan peliä.

Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla esitetään parin viikon päästä kotimainen Swing Game -dokumentti, jossa kolme kotkalaista kaverusta ryhtyy perustamaan pelistudiota. Kyse on niin ainutlaatuisesta tapauksesta, että otimme yhteyttä toiseen ohjaajaan ja itsekin dokumentissa esiintyvään Mikko Peltoseen ja kysyimme, mistä kummasta Swing Gamessa on kyse.

”Lähdimme ensin tekemään dokumenttielokuvaa ruohonjuuritason peliyrittämisestä vähän perinteisempään tyyliin,” Peltonen kertoo. ”Elokuvan esitutkimusvaiheessa saimme kuitenkin idean perustaa itse pelifirman kotikaupunkiimme Kotkaan ja kuvata elokuvan omasta peliprojektistamme. ”

”Emme tienneet tässä vaiheessa pelialasta juuri mitään. Emmekä halunneetkaan tutustua pelisuunnitteluun tai pelibisnekseen liikaa etukäteen, koska elokuvan huumori nojaa vahvasti juuri tietämättömyyteemme,” Peltonen kuvailee.”

”Elokuva siis kuvaa oppimisprosessiamme. Matkalle mahtui monia yllättäviä käänteitä, eikä elokuvan juonta voinut liikaa suunnitella etukäteen. Päätimme vain mennä virran mukana ja kuvata kaiken. Ei alussa olisi esimerkiksi voinut mitenkään arvata, että tulemme projektin aikana rakentamaan jättikeinun ja järjestämään Keinuhypyn maailmanmestaruuskilpailut!”

Swing Gamea kuvattiin reilut kaksi vuotta, jonka aikana Peltonen kumppaneineen perusti firman, sekä kehitti ja julkaisi pelin. Swing Game -mobiilipeli ilmestyi vuosi sitten heinäkuussa, mutta enempää Peltonen ei halua pelin kohtalosta paljastaa.

”Pelin menestys on niin keskeinen osa elokuvan jännitettä, että en halua kertoa tarkkoja lukuja ennen elokuvan ensiesitystä,” Peltonen toteaa. ”Mutta sanotaanko näin, että kun maallikot lähtevät mukaan yhteen maailman kilpailuimmista bisneksistä, niin eihän siinä hyvin käy!”

Swing Game esitetään R&A-festivaalilla keskiviikkona 23. syyskuuta klo. 18:15. Liput ja lisäinfoa festivaalin sivuilta.

Varsinaisen ensi-iltansa dokumentti saa myöhemmin syksyllä ja elokuva on matkalla myös ulkomaiseen levitykseen. Alta voit katsoa leffan alkuperäisen teaserin.

 

Lisää luettavaa