Katsaus Nintendon tuleviin peleihin – Yksi titteli hurmasi kaikki

Tiltin toimittajat pääsivät kokeilemaan Nintendon tulevia julkaisuja.

Nintendo esitteli Gamescomin bisnesalueella lehdistölle tulevia julkaisujaan lukuisilla pelipisteillä. Kokeiltavana oli kovalaatuinen kavalkaadi pääosin tuttuja hahmoja ja sarjoja: Super Mario Odyssey, Skyrim, FIFA 18, Mario + Rabbids: Kingdom Battle, Pokkén Tournament DX, Monster Hunter Stories ja Metroid: Samus Returns. Iloisena yllätyksenä paikalle pamahti myös Marion äänenä tunnettu Charles Martinet, joka poseerasi mielellään kameroille jutustellen samalla mukavia.

3DS:n Metroid: Samus Returns on samaa sivuttain skrollaavaa Metroidia kuin mihin sarjan klassikko-osien fanit ovat tottuneet. Ulkoasu on tehty entistäkin miellyttävämmällä stereoskooppisella grafiikalla ja mainiolla animoinnilla. Yllätyksiä ei siis pelisession aikana ilmennyt, mutta toteutukseltaan ja pelattavuudeltaan Metroid: Samus Returns on tälläkin kertaa taattua laatua.

Monster Hunter Stories yllätti pirteällä värimaailmallaan. Vuoropohjainen RPG-seikkailu on julkaistu Japanissa lähes vuosi sitten. Monster Hunter -sarjan pääpeleistä poiketen pelaaja pääsee jopa ystävystymään hirviöiden kanssa. Euroopassa syyskuun alkupuolella julkaistavassa 3DS-pelissä keskitytään dinosaurusten kaltaisten hirviöiden munien varastamiseen ja hautomiseen sekä munista kuoriutuvien otusten nimeämiseen. Kunhan monsterit on opetettu tavoille, sankarimme ratsastaa niillä taisteluihin. Pikavilkaisulla Monster Hunter Stories on genren ystäville vähintäänkin varteenotettava tuttavuus.

Skyrimiä ei päästy näkemään ja kokeilemaan kuin Switchin pieneltä ruudulta, joten grafiikan tarkkuutta on vaikea tämän perusteella arvioida. Uutena ominaisuutena on Switchin liiketunnistus, jolla hoituvat vaikkapa miekkataistelut. Liiketunnistusmiekkailu ei varttitunnin kokeilun aikana täysin vakuuttanut, mutta Switch-version julkaisuun on onneksi aikaa.

Pokkén Tournament DX on hilpeää, värikästä ja visuaalisesti miellyttävää sekä Tekkenille hauskasti kumartavaa tappelua Pokémon-hahmoilla. Japanissa alunperin arcadepelinä julkaistu peli nähtiin myös Wii U:lla ja Switch-versio julkaistaan syyskuussa. Areenatappeluissa on valittavana 21 Pokémon-oliota ja mukaan saa vieläpä avustaja-Pokémonit komppaamaan omaa hahmoaan. Switch-version uutuuksia ovat muun muassa viisi uutta Pokémonia sekä lisää ominaisuuksia paikalliseen ja verkossa tapahtuviin moninpeleihin.

Gamescomin parhaaksi peliksi valittu Super Mario Odyssey muistutti jälleen kerran siitä, miksi Nintendo on omassa luokassaan erityisesti tasoloikkagenren osalta. Mario ei ole juuri hahmona muuttunut tutusta ja turvallisesta, mutta pelaamisen luonnollisuus sekä nautittavuus on edelleen tasolla, johon Nintendon kilpailijat eivät kovin usein pysty.

Super Mario Odysseysta oli kokeiltavana kaksi kenttää. Sandbox Kingdomissa seikkaillaan nimensä mukaisesti hiekalla, kun taas New Donk Cityssä juoksennellaan New Yorkia muistuttavassa kaupungissa. Nintendon edustajat kehoittivat aloittamaan pelaamisen Sandbox Kingdomista, mutta New Donk City kiinnosti Tiltin toimittajia enemmän. Kaupungissa kiertely oli Mario-henkisen leppoisaa, mutta yllättävänkin vaikeita tehtäviä tuli kokeilun aikana eteen. Kaikesta päätellen Super Mario Odyssey ei tule pettämään kokeneemmankan pelaajan odotuksia – sen verran pätevästi se onnistui hurmaamaan kaikki Tiltin toimittajat!

Lisää luettavaa