Haastattelu: Call of Duty Infinite Warfaren tekijät kertovat pelin kampanjasta

09.10.2016

Vuonna 2003 debytoinut Call of Duty -sarja loikkaa tuoreimman Infinite Warfare -osansa myötä kauas tulevaisuuden sotatantereille. Infinity Wardin työstämä räiskintä oli vahvasti näytillä Saksan Gamescom-messuilla. Tilt sai haastateltavakseen pelin kerronnallisen ohjaajan Taylor Kurosakin sekä käsikirjoittajana ja kapteeni Nick Reyesin ääninäyttelijänä toimivan Brian Bloomin. Tällä kertaa jutustelun aiheena oli Infinite Warfaren kampanja.

Uutta Call of Dutyä pukkaa. Kertoisitteko hiukkasen pelin peruskonseptista?

Taylor Kurosaki: Infinite Warfaressa ihmiskunta on päättänyt tutkia aurinkokuntaamme elämää ylläpitävien mineraalien perässä. Tiedämme, että meidänkin elinaikanamme tina tulee loppumaan maapallolta, joten juonessa on myös totuutta mukana. Mikäli haluamme ylläpitää tulevaisuudessa meidän tuntemaamme kulttuuria ja elämää, tarvitsemme jossain vaiheessa uusia materiaalilähteitä – olkoot ne sitten vaikka oman maapallomme ulkopuolelta. Infinite Warfaren luomassa universumissa ihmiskunta onkin laajentanut reviiriään jo Marsin kaltaisille planeetoille ja aina muihin aurinkokuntiin saakka. Koska kyseessä on niinkin merkityksellinen asia kuin lajimme selviytyminen, syntyy resurssien hallinnan suhteen monenlaisia konfliktitilanteita. Myös toisistaan poikkeavat kriisitilanteiden ideologiat voivat aiheuttaa suuria ristiriitoja. Kuka hallitsee elämää ylläpitäviä resursseja ja kuka joutuu istumaan pelkääjän paikalla? Call of Duty: Infinite Warfare kertoo Nick Reyesin tarinaa, joka tekee oman osansa ihmiskunnan selviytymisen eteen.

callofdutyinfinitewarfare-int1

Oliko loikka kauas tulevaisuuteen luonnollinen jatkumo aikajanalla sinne tänne hypelleen sarjan kehityskaaressa? Ja mihin vuoteen Infinite Warfare loppupeleissä sijoittuukaan?

Kurosaki: Emme halua kertoa varsinaista tapahtumavuotta, vaan jätämme sen pelaajien ja fanien päätettäväksi. Miksikö sitten hyppäsimme tulevaisuuteen? Ensiksikin sen myötä voimme laajentaa rakastettua Call of Duty -pelikonseptia. Tiedäthän, etsi sopiva sijainti, suojaudu ja liiku. Nyt saamme tutun etenemistyylin siirrettyä täysin uuteen ulottuvuuteen, kuten painottomaan tilaan. Tällöin pelaaja etenee juoksemisen sijaan esimerkiksi tarttumakoukun avustuksella.

Olivatko painottoman tilan kohtaukset hankalia luotavia?

Kurosaki: Kyllä, erityisen haastavaksi muodostui Call of Dutyn perusfiiliksen säilyttäminen. Sitähän ihmiset loppujen lopuksi rakastavat, vaikka kyseessä onkin jo sarjan 13. peli. Tämän fiiliksen sisällyttäminen oli myös kehityksen alussa perimmäinen tavoitteemme. Silti konseptia täytyy päivittää joka vuosi juuri sopivissa määrin tuomalla mukaan yllättäviäkin uudistuksia. Mielestäni onnistuimme tavoitteessamme uuden, kolmen vuoden kehityssyklin ansiosta. Call of Duty -pelejähän työstää tätä nykyä kolme eri studiota.

Kuinka erotutte muista tieteisräiskinnöistä, kuten Halo-sarjasta?

Brian Bloom: Journalistit, fanit, pelaajat tai kuka tahansa voi lokeroida pelejä eri genreluokkiin, mutta meille Infinite Warfare on pohjimmiltaan klassiseen tyyliin kerrottu sotatarina. Se on kaiken ydin. Emme mieti peliämme tieteistarinana, vaikka mukana onkin paljon genrelle ominaisia elementtejä. Me halusimme keskittyä hahmoon, jolla on selkeä tehtävä suoritettavana. Esimerkiksi esittelyssä nähty asteroiditehtävä antoi meille huimat mahdollisuudet luoda jotain uudenlaista alati vaihtuvine vuorokausisykleineen. Avaruus on rankka ympäristö, eikä meitä ole tarkoitettu selviämään sellaisessa paikassa. Oli mukana sitten sotaa tai ei, vaarallisimmaksi vastukseksi muodostuvat nimenomaan haastavat olosuhteet, kuten jatkuva hapenpuute ja painovoiman puuttuminen. Mukana on kaikkien tuttujen elementtien lisäksi täysin uudenlainen ympäristö, joka muodostuu nopeasti juurikin siksi pahimmaksi viholliseksi.

Ohjastaako pelaaja tällä kertaa useampia hahmoja?

Bloom: Eivät. Pelaajat ohjaavat ainoastaan kapteeni Nick Reyesiä, joka ei suinkaan aloita tarinaa kapteenina. Sen sijaan mies kohoaa pikkuhiljaa armeijan arvoasteikossa ylemmäs ja ylemmäs, loppupeleissä aina Retribution-lentotukialuksen johtoon saakka. Kyllä, lentävä lentotukialus. Aika huikeaa, eikö? Joka tapauksessa yhden ainoan hahmon elämäntarinan seuraaminen on uudenlainen lähestymistapa sarjalle.

Onko Infinite Warfaressa juonensa puolesta mitään yhteyksiä sarjan aiempiin peleihin?

Bloom: Täysin uusi tarina, täysin uusi fiktiivinen universumi, joka ei liity suoraan sarjan edellisiin julkaisuihin.

callofdutyinfinitewarfare-int2

Onko pelissä avoimia, vapaasti samoiltavia alueita?

Kurosaki: Kyllä, esimerkiksi upouusi Jackal-lentoalus liikkuu uskomatonta vauhtia, joten ympäristöjen täytyy olla tälle sopivia. Aluksella liikutaan täysin vapaasti joka suuntaan eikä suinkaan raiteilla, kuten jotkut ajoneuvot aiemmissa peleissä. Jackal onkin meille yksi mahdollisuus laajentaa tutuksi tulleita FPS-kontrolleja. Periaatteessa aluksella voi tehdä kaikkea mitä Call of Duty -sotilas perinteisestikin tekee: juosta, väistellä sekä hyppiä. Jokaiselle liikkeelle on oma Jackal-vastineensa. On hieno tunne kehittyä aluksen ohjaimissa ja huomata taitojen paranevan peli peliltä sekä kohtaus kohtaukselta.

Oliko uusien tieteishenkisten aseiden ja ajoneuvojen suunnittelu mukavaa vaihtelua?

Kurosaki: Kyllä, ehdottomasti. Kysyit aiemmin, mikä erottaa meidät muista räiskintäsarjoista. Call of Duty on aina ollut sotilasfantasiaa parhaimmillaan. Voit lähestulkoon haistaa taistelukentän tuoksun sarjan pelejä pelatessa. Yritimme säilyttää kaiken perinteisen Call of Duty -tunnelman vieden sen silti täysin uuteen ympäristöön. Tarina etenee edelleen enimmäkseen saappaat maassa, mutta tällä kertaa se maa ei välttämättä olekaan oma maapallomme.

Joten mukana on isoja avaruustaisteluita, eikö?

Kurosaki: Kyllä, mukana on massiivista sodankäyntiä avaruudessa. Myös vihollisella on monenlaisia avaruusaluksia, niin pieniä kuin valtavan suuriakin. Jokaiseen taisteluun on monta lähestymistapaa. Joskus sodankäynti voi edetä avaruustaistelusta massiivisen emoaluksen pinnalle, ja sen sisätiloihin saakka.

Onko suunnitelmissanne laajentaa tätä uutta universumia, ehkä tuleviin peleihin?

Kurosaki: Tällä hetkellä emme vielä luo ajatustakaan tulevien Call of Dutyjen suuntaan. Olemme Infinite Warin kehitystyössä lähes maaliviivalla, tavoitteenamme saada loppuviilaus tehtyä kunnialla. Haluamme, että pelimme saavuttaa heti julkaisunsa aikaan Call of Duty -räiskinnöistä tutut korkeat laatuvaatimukset.

callofdutyinfinitewarfare-int3

Lopuksi, mikä on suosikkinne Call of Duty -sarjan peleistä Infinite Warfaren ohella? Olette varmasti pelanneet niitä kaikkia.

Kurosaki: Tottahan toki. Jos minun pitäisi valita yksi, olisi se Modern Warfare. Infinite Ward kehitti Call of Dutyn, ja jossain vaiheessa sarjan edetessä nostimme sarjan uudelle tasolle. Se oli Modern Warfare. Onkin hienoa työskennellä Infinite Wardilla, ja muovata sarjaa jälleen kerran uusiksi.

Bloom: Olen täysin samaa mieltä. Modern Warfare antoi minulle tunteen, jollaista minulla ei koskaan sotapelejä pelatessa ollut aiemmin ollut. Olen varma, että valtaosa faneista on täysin samaa mieltä. Onkin sopivaa, että saamme Infinite Warfaren kylkiäisiksi päivitetyn version kiistattomasta Modern Warfare -klassikosta. Modern Warfare vei sarjan uudelle tasolle, ja niin tekee myös Infinite Warfare.

Call of Duty: Infinite Warfare julkaistaan 4. marraskuuta PC:lle, Xbox Onelle sekä PlayStation 4:lle. Trailerin voi katsastaa täältä.

Lisää luettavaa