Sen toisen sotatantereen päivittelyä – mitä kuuluu Call of Duty: Mobilelle?

Lennokkaan matkapuhelimen ruudulle mahtuvan Call of Duty: Mobilen suosio on ollut vankkaa. Perinteiset verkkokahinoinnit ovat saaneet rypäs ryppäältä aktiivista sisältöä, mutta teoksen Battle Royal on ollut taka-alalla. Paitsi nyt. Tavallaan.

23.07.2020

Hyvin piakkoin jo kahdeksannelle kaudelle siirtyvä Call of Duty: Mobile on kelvannut mobiilipelaamisen suurkuluttajille. Googlen Play -latauskauppa osaa kertoa lataamiskertojen olevan yli 100 miljoonan paikkeilla, joten siitä voi moni jo päätellä paljon. Activisionin tasku-CoDia on päivitelty lähinnä moninpelikahinoiden kautta, joten teoksen Battle Royal on jäänyt vailla huomiota. Tilanne kuitenkin muuttui seitsemännen kauden kohdalla, joten tulevalla kaudelle on mitä mainiointa loikata kevyellä tilannekatsauksella.

Heti kättelyssä on tehtävä selväksi, että ensimmäinen Battle Royalia koskenut päivitys ei ole varsinaisesti tajunnanräjäyttävä. Pelialue on uudistuksista huolimatta pysynyt täysin samana, mutta joukkoon on lisätty uutta hehtaaria hitusen verran. Osa kartan pohjoisosasta on saanut lumipeitettä ylleen ja kevyttä viilausta. Lumipeitteen saanut pohjoisosa on samalla kasvanut kahdella avainalueella, joista voi tietenkin löytää uniikkeja varusteita taistelun voittamista varten. Uusi sisältö tuntuu uudistuksesta huolimatta varsin ontolta ja se jättää pelurin tarpeet kylmäksi. Tosin Activisionin juonikuviot tuntien on odotettavissa jonkinlaista ässää hihasta tulevaisuuden kantilta. Spekulointi on yleisesti ottaen hölmö tapa reagoida tällaisiin asioihin, mutta onhan tämä nähty ennenkin.

Aluevalloituksen lisäksi Battle Royal saa täytettä päivitetyistä aseista, joita taistelun keskeltä on mahdollista poimia. Julkaisun alusta mukana olleita aseita on hiottu ominaisuuksiensa puolesta, minkä lisäksi kartalle on lisätty uusia kokeiluja muuttamaan perinteisiin kangistunutta sodan kulkua. Muutaman testierän perusteella voi kuitenkin todeta, että vanhassa vara parempi. Uudet tulokkaat aserintamalla ovat tervetulleita ja raikkaita tuulahduksia asekaapin uumenista, mutta jäävät silti niin sanottujen ”meta”-aseiden jalkoihin. Mikäli Battle Royalin parissa kuvittelee pärjäävänsä ”isojen poikien liigassa”, niin on tässä vaiheessa vielä parempi noudattaa tuttuja kaavoja.

Yleisesti Call of Duty: Mobilen kehitysaskeleet ovat olleet tasaisella maaperällä. Peruskuvioita ei ole yritetty väkisin viedä mihinkään suuntaan, vaan mobiilipaukuttelun ydin pysyy tutussa ja turvallisessa juurikossa. Pääalustoilla olisi tarkoitus nähdä vielä jokavuotinen isomman kaliiberin Call of Duty, kun vuosi lähentelee viimeistä kvartaaliaan. Jännä nähdä, että saako tasku-CoD jonkin sortin integrointia tulevan paukuttelun kautta, sillä viimeisin Call of Duty: Modern Warfare ei ole varsinaisesti muutamaa hahmoskiniä enempää esiintynyt Call of Duty: Mobilen puolella.

Battle Royalin ontosta päivittelystä huolimatta jäämme seuraamaan Call of Duty: Mobilen vankkaa ja tasaista voittosuhdannetta. Omalla kohdallani tämä on ainoita mobiiliteoksia, joita olen oikeasti jäänyt pelaamaan enemmänkin, kun hetken huuman verran. Mobiilipelaamisen puolella räiskintä on aina ollut vaikea ala hoitaa kunnolla aina ohjaamisesta suorituskykyyn. Ei voida silti vähätellä, etteikö tasku-CoD olisi yksi kaikkien aikojen hiotuimmista mobiilipaukutteluista, ja se on paljon sanottu se.

Saatavilla: Android (testattu OnePlus 7 Pro), iOS
Ikäraja: PEGI 18 (PEGI-tietokannassa ei tarkempia tietoja)

Timon kertausharjoituksissa nousi pikkainen haloo, kun sotkun viimeinen käsidesipullo joutui aivan vääriin käsiin.

Lisää luettavaa