Vielä kahdeksan vuoden jälkeenkin Shadow of the Colossus innostaa etsimään salaisuuksia

Team Icon kulttiklassikoksi muodostuneen Shadow of the Colossus -pelin ensijulkaisusta on ehtinyt vierähtää jo kahdeksan vuotta, mutta yhä vieläkin jaksaa pelin mystinen tunnelma kiehtoa pelaajia ympäri maailman. Toissavuonna HD-päivityksenkin saaneessa pelissä nimetön vaeltaja matkaa kiellettyyn maahan kaatamaan valtavia colossus-jättiläisiä palauttaakseen Mono-nimisen tytön henkiin. Minimalistinen tarina ja näyttävä visuaalinen ilme ovat saaneet monet kutsumaan peliä taideteokseksi.

Eurogamer-sivuston tuoreessa artikkelissa puidaan pelin underground-suosiota hyvin jännittävästä näkökulmasta. Shadow of the Colossus on nimittäin saanut joukon seuraajia, jotka kutsuvat itseään ”salaisuuksien etsijöiksi” (secret seekers). Nämä vannoutuneet fanit etsivät pelimaailmasta piilotettuja alueita ja muita salaisuuksia, vaikkei mitään vihjettä sellaisten olemassaoloon edes löytyisi.

Kaikki etsijät ovat löytäneet salaisen puutarhan ja oppineet hyppäämään saavuttamattomille alueille Agro-hevosen selästä, mutta yhä liikkuvat huhut Viimeisestä Suuresta Salaisuudesta, jonka jotkut uskovat olevan jopa kokonaan uusi col0ssus, toiset taas salainen pelialue. Hakkeritaitoiset pelaajat ovat myös pureutuneet pelin beta-version lähdekoodiin ja löytäneet paljon pelistä ennen julkaisua poistettuja piirteitä.

Kannattaa todella vilkaista Eurogamerin artikkeli, sillä harvemmin kohtaa näin erikoista peli-ilmiötä ja näin fanaattisia pelaajia. Ozzymandias-nimimerkillä esiintyvä pelaaja uskookin, että tämä pitkä artikkeli vain innostaa pelaajia ennestään etsimään salaisuuksia. Lopulta hänen mielestään ei ole edes kovin tärkeää, onko mitään löydettävää jäljellä.

”Siinä on kyse etsimisestä,” Ozzymandias kommentoi. ”Minusta se on niin kuin Rorschach-testi, jossa ihmiset heijastavat omia toiveitaan ja uskomuksiaan tyhjiin maisemiin, ja näkevät salaisuuksia joita ei oikeastaan olekaan – he vain toivovat, että niitä olisi.”