Varo rosvoja! Jos saat sähköpostia näiltä brändeiltä, ole tarkkana ettet joudu huijatuksi

Tietoturvayhtiö Check Point julkaisi jälleen listan tuotemerkeistä, joita varkaat imitoivat eniten huijausmeilejä lähettäessään.

20.01.2022

Amerikkalais-israelilainen tietoturvayhtiö Check Point julkaisee tasaisin väliajoin listan brändeistä, joita verkkorosvot mieluiten huijauksissaan imitoivat. Homman nimi on varmasti useimmille jo vanhastaan tuttu: konnat esimerkiksi lähettävät sähköposteja, jotka näyttävät siltä kuin ne tulisivat luotettavalta yhtiöltä ja joissa pyydetään kirjautumaan palveluun tai klikkaamaan linkkiä jonkun ongelman selvittämiseksi.

Aikaisemmin huijausviestejä on lähetetty eniten Microsoftia matkien, mutta nyt ykköseksi nousi logistiikkayhtiö DHL. Varkaat ovat siis ajan hermolla, sillä nettikauppa yleistyy yleistymistään ja koko ajan moni odottaa pakettia jostain päin maailmaa. Niinpä voi olettaa, että moni on altis luulemaan huijausviestiä aidoksi yhteydenotoksi kuljetusfirmalta. DHL:n osuus tietojenkalasteluyrityksistä on raportin mukaan globaalisti jopa 23 prosenttia.

Kakkosena listalla on Microsoft (20%), kolmantena WhatsApp (11%) ja neljäntenä Google (10%). Katso koko lista alapuolelta:

Tietojenkalasteluyrityksiin liittyvät tuotemerkit globaalisti:
DHL (23%)
Microsoft (20%)
WhatsApp (11%)
Google (10%)
LinkedIn (8%)
Amazon (4%)
FedEx (3%)
Roblox (3%)
Paypal (2%)
Apple (2%)

Lisää luettavaa