Uppoaako BioShock Infinite? – Bloggari listasi viisi syytä, miksi hittipeli on yliarvostettu

Viime viikolla julkaistu BioShock Infinite on niittänyt ylistäviä arvioita lähes kaikissa mediossa. Niinpä ei tavallaan ole lainkaan yllättävää, että jotkut löytävät menestyspelistä myös nokankoputtamista.

Muun muassa Explosion.comin bloggari on listannut 5 syytä, miksi BioShock Infinite on yliarvostettu. Ja ne syyt ovat:

1) Voittamaton Elizabeth

Pelin toinen päähenkilö Elizabeth, jota pelaaja lähtee Columbian lentävästä kaupungista pelastamaan, muuttuu taistelussa voittamattomaksi. Hänen peräänsä ei siis tarvitse katsoa, mutta toisaalta se vähentää pelin uskottavuutta.

2) Huono tekoäly

Bloggarin mukaan pelin nautittavuutta vähentää vihollisten heikko tekoäly. Pahikset juoksevat suin päin kuolemaan, vailla mitään tajua taktiikasta. (Ei kyllä tämän toimittajan mielestä silmään pistänyt.)

3) Jotkin tarinan osat

BioShock Infiniten juoni ja erityisesti loppuratkaisu ovat herättäneet ristiriitaisia reaktioita. Erityisesti Explosionin bloggaria tuntui harmittavan, ettei Columbian kaupunkiin lopulta tarjottu kovin monipuolista katsausta. Olisi kiinnostanut tietää enemmän pikkuyhteiskunnan toiminnasta ja elämästä.

4) Kuolemalla ei seurauksia

BioShock-pelien tyylille uskollisesti Infinitessä voi kuolla uudestaan ja uudestaan palaten aina samaan tilaan ja tilanteeseen. Kuollessa menettää vain pienen summan rahaa, eikä tämä riskitön pelitapa kaikkia hc-pelaajia miellytä. Tarinan ja kokemuksen vuoksi pelaaville se tosin voi olla helpotuskin – eipä ainakaan jää jumiin ylivaikeisiin taisteluihin.

5) Laimea pelattavuus

Huono tekoäly, ylivoimaiset vigor-voimat ja geneeriset aseet tekevät ilmeisesti melko löyhän ja köykäisen pelituntuman. Näinköhän on?

Rehellisyyden nimissä on huomautettava, että samainen Explosionin bloggari on listannut myös viisi syytä, miksi BioShock Infinite on loistava. Tsekkaa artikkeli tästä.