Generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen on kasvanut pelinkehityksessä merkittävästi, näkee muun muassa Ni no Kuni-, Dragon Quest VIII– ja Professor Layton -peleistäkin tutun japanilaiskehittäjä Level-5:n johtaja Akihiro Hino.
Nuorille pelinkehittäjille suunnatun Top Game Creators Academy -tapahtuman avajaispuheessaan Hino väittää, että noin 80-90 prosenttia nykyisten pelien ohjelmointikoodista on kirjoitettu tekoälytyökaluilla, jonka hioo lopulliseen muotoon ihmisohjelmoija.
Lue myös: Google testaa kaikessa hiljaisuudessa uutta piirrettä tekoälyboteissa
Lue myös: ChatGPT:n käytös herätti kummastusta – OpenAI ryhtyi toimiin
”Tämä tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä noin 80-90 prosenttia peleistä tehdään tekoälyllä. Tämä ei rajoitu pelkästään ohjelmointiin. Tekoälyt tunekutuvat taiteeseen, musiikkiin ja jopa pelisuunnitteluun isolla skaalalla. Luovassa maailmassa on jo arkipäivää turvautua tekoälyyn työtehokkuuden parantamiseksi”, Hino kertoi Famitsun raportin kääntäneen Automatonin mukaan.
Tämän takia Hino näkee, että kehittäjillä on oltava myös taiteellista ja esteettistä silmää. Hänen mukaansa uusien kehittäjien on tärkeää oppia hahmottamaan, mikä tekoälysisältö on laadukasta ja mikä heikkoa. Luonnollisesti hän näkee, että tuleville kehittäjille on elintärkeää oppia käyttämään tekoälytyökaluja tehokkaasti.
Level-5 on aiemminkin avautunut omista tekoälykäytännöistään. Esimerkiksi ChatGPT:tä on hyödynnetty hahmoideoita pallotellessa, Voicevox-puhesyntetisaattoria väliaikaisen ääninäyttelin nopeaan laatimiseen sekä Stable Diffusionia pelin sisäisten graafisten elementtien luomiseen. Puheessaan Hino kuitenkin korosti, että tekoälyelementit on nimenomaan korjattava ja hiottava ihmiskehittäjien toimesta ennen niiden lopullista hyödyntämistä.