Suomessa aloitti uusi ja upea retropelimusaa soittava bändi nimeltä Sinfinian – katso Tiltin haastattelu

Suomalaisille peleihin liittyville projekteille on aina kiva näyttää peukkua ja tukeaan. Vastikään Tiltin Facebook-sivuille ilmestyi kommentti, joka jo lyhyen tutustumisen jälkeen kirvoitti allekirjoittaneen Tilt-toimittajan mielenkiinnon.

screen-shot-2016-10-18-at-21-14-03

Eipä siinä muuta kuin FB-viestiä kehiin, ja haastattelu oli pian sovittu! Kysymys–vastaus-formaatilla toteutetun tuloksen näet alta. Katso myös artikkelin lopusta Sinfinianin ensimmäinen musiikkivideo!

Keitä te oikein olette?
– Tämä on erinomainen kysymys! Valitettavasti aika ei ole kypsä paljastamaan oikeita identiteettejämme, joten verhoudumme meitä itseämme kuvaavien robottihahmojen taakse. Toimin Sinfinianin priimusmoottorina ja minun tunnukseni on R0-z. Kutakin jäsentä kuvaavaan robottihahmoon voi tutustua käymällä verkkosivuillamme www.sinfinian.com.

Mistä projektissanne on kyse?
– Sinfinian on ensisijaisesti klassikkopelien musiikkia versioiva projekti, jota innoittaa oman lapsuutemme, eli 8- ja 16-bittisen aikakauden helmet. Alun perin yhden miehen projektista tuli seitsemän henkinen ryhmä, jossa kukin hyödyntää omia eri luovia osaamisalueitaan. Musiikin lisäksi muun muassa tarinankerronta, videokuvaus ja grafiikan luominen ovat suuressa roolissa Sinfinianin sisintä olemusta.

Milloin olette aloittaneet ja mistä idea lähti?
– Se taisi olla joulukuu 2014, kun ensimmäiset peliaiheiset kitarariffit tallentuivat kovalevyni syövereihin. Selkeämmän suunnan projekti sai kuitenkin vasta tämän vuoden alkupuolella, kun kehitimme tarinalle pohjan, visuaalinen ilme alkoi löytyä ja pääsin musiikin äänittämisessä vauhtiin. Alkuperäinen idea itsessään ei lähtenyt kovin kummoisesta liikkeelle. Eräänä iltana vain kaverini kanssa sen enempää asiaa ruotimatta avasimme äänityssoftan ja aloimme rakentamaan pitämällemme kappaleelle pohjaa. Särökitaraa ja nopeita sooloja oli kaiketi se juttu. Jossain vaiheessa heräsi halu kuitenkin tehdä jotain vähän erikoisempaa. Orkesteroinnit kiehtoivat itseäni, joten aloin lisäämään niitä riffien alle.

Kuinka paljon teillä on nyt materiaalia?
– Sanotaanko näin, että olemme valmistautuneet julkaisemaan yhden levyllisen verran musiikkia, ja levyn ympärille kietoutuu pelimäinen tarina hahmoineen ja ympäristöineen. Biisit on valittu ja osa niistä on jo kokonaan valmiina. Tarinaakin on kirjoitettu melko pitkälle. Videopuolella on selkeästi eniten tekemistä, koska haluamme yhdistää niihin grafiikan animaation muodossa ja tämä on todella aikaa vievää puuhaa. Uutta kuitenkin luodaan lähes päivittäisellä tasolla.

Millainen pelaajatausta teillä on? Entä miten valitsette kappaleenne?
– Osa meistä pelaa enemmän ja osa vähemmän. Itse tykkään enimmäkseen pelata seurassa tai netissä moninpelejä ja harvoin tulee yksin kokeiltua mitään uutta. Kun himottaa pelata, usein tyydyn valitsemaan tutun ja turvallisen NES- tai SNES-nimikkeen. Versioidut kappaleet ovat toistaiseksi vain peleistä, joista minulla itselläni on kultaisimmat muistot. On vain helpointa tarttua kappaleeseen, johon on selkeä tunneside.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia tai haaveita teillä on? Mitä on luvassa?
– Mikäli projekti noteerataan ja kysyntää löytyy, niin jatkamme tietenkin tämän parissa toisenkin konseptilevyn verran. Uskoisin myös tulevan yksittäisiä julkaisuja jahka saamme ensin tämän hoidettua pakettiin. Henkilökohtaisesti haaveilen pääseväni soittamaan näitä livenä esimerkiksi pelitapahtumiin. Olemme paraikaa kasvattamassa repertuaaria bändin kanssa.

Aiotteko siis myös keikkailla jonakin päivänä?
– Kyllä!

Miten teidän touhuanne kannattaa seurata?
– Toimintaamme pystyy seuraamaan monista eri lähteistä, joista tärkeimmiksi voi nimetä Facebook-yhteisömme sekä Youtube-kanavamme. Lisäksi kotisivujemme kautta pääsee lukemaan myös tarinan pieniä “sisältöä rikastuttavia” uutisointeja. Somessa peukutus on meille arvokas asia!

Kiitos paljon haastattelusta!