Kumpi voittaa myyntikisan vuonna 2022, Playstation vai Xbox? Asiantuntija kertoo mielipiteensä

Ja onhan tuolla markkinoilla myös Nintendo, joka saattaa karauttaa oikealta ohi!

24.01.2022

Playstationin ja Xboxin välinen kamppailu konsolipelaajien sydämistä käy nyt kuumempana kuin koskaan. Sony voitti kisan edellisen erän, kun Playstation 4 myi kaksi kertaa paremmin kuin Microsoftin Xbox One. Nyt Microsoft haluaa revanssia oikein tosisaan, mikä näkyy muun muassa siinä, että yhtiö on ostanut Xbox-perheeseen sekä Bethesdan että viimeisimmäksi Activision Blizzardin. Onko näiden jättikauppojen myötä peli kääntymässä Xboxin eduksi?

Ei välttämättä, tuumaa analyytikko Piers Harding-Rolls. Gamespot uutisoi brittiläisen data-analytiikkayhtiö Ampere Analysisin raportista, jonka ennustuksen mukaan Sonyn Playstation 5 käy tänä vuonna kaksi kertaa paremmin kaupaksi kuin Microsoftin Xbox Series X. Playstationin myyntilukemat huitelevat ennusteen mukaan 18 miljoonassa, kun Xbox jää yhdeksään miljoonaan.

Sekä Sony että Microsoft joutuvat raportin mukaan kuitenkin nöyrtymään Nintendon edessä, kun Switchin myyntilukemien odotetaan nousevan jopa 21 miljoonaan. Tähän vaikuttaa analyytikoiden mukaan esimerkiksi Switchin viime vuonna lanseeratun OLED-mallin suosio. Lisätietoja raportista löytyy alta:

Lisää luettavaa