Kuinka Walking Deadin zombipandemia sai alkunsa? Mysteeriin saatiin nyt kenties vastaus

Alkoiko kaikki sarjan kauheus Yhdysvaltain sijaan Euroopassa?

08.12.2021

Yksi Walking Dead -sarjan perustavanlaatuisia salaisuuksia on, miten koko zombipandemia sai alkunsa. Asiaa ei ole valotettu oikein mitenkään, mikä on tietysti yllyttänyt faneja kaikenlaisiin värikkäisiin teorioihin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että mysteeriin tarjotaan vastaus ihan viralliselta taholta.

Gamingbible uutisoi The Walking Dead: World Beyond -spinoff-sarjan kohtauksesta, jossa katsojalle kerrotaan aiheesta enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin. Tässä vaiheessa täytyy tietysti antaa varoitus SPOILEREISTA, eli jätä lukeminen tähän, mikäli haluat syventyä sarjaan puhtaalta pöydältä.

Sarjan toisen tuotantokauden viimeisen jakson loppuun on piilotettu kohtaus, joka on monellakin tapaa mielenkiintoinen koko franchisen tulevaisuuden kannalta. Kohtauksessa naistutkija palaa Ranskassa sijaitsevaan, nyt jo hävitettyyn biolääketieteelliseen laboratorioon ja tutkii paikkoja, kun toinen selviytyjä ilmantuu aseen kanssa paikalle. Nainen sanoo elättäneensä toiveita, että muutkin tutkijat olisivat palanneet ”laittamaan lopun tälle kaikelle, kaiken tämän jälkeen”, johon asemies toteaa, että ”tehän tämän kaiken aloitittekin, ja sitten vielä pahensitte asioita”.

Tuossa laboratoriossako kaikki alkoi? Siihen viittaa myös huoneen seinään kirjoitettu ranskankielinen viesti ”Les Morts Sont Nés Ici”, jonka Google Translate kääntää muotoon ”Kuolleet syntyvät täällä”. Ja kuinka ollakaan, kohtauksen lopuksi nähdään jotain huomattavan huolestuttavaa: zombi, joka normaalin laahustamisen sijaan osaakin juosta…

Lisää luettavaa