GTA-firma Rockstarilla tapahtuu hämäryyksiä – Entinen johtohenkilö haastoi firman oikeuteen valtavasta summasta

Viime aikoina pelifirmoista etenkin Konami on ollut uutisissa huhutun Hideo Kojiman saaman epäoikeudenmukaisen kohtelun vuoksi, mutta sattuu sitä näemmä muissakin piireissä. Rockstar Northin entinen puheenjohtaja Leslie Benzies on nimittäin haastanut entisen firmansa oikeuteen 150 miljoonasta dollarista eli yli 130 miljoonasta eurosta.

Benzies jätti firman taakseen kolmisen kuukautta sitten tammikuussa pidettyään ensin pidemmän loman työstään. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Benzies saatettiinkin savustaa pois paikaltaan.

Lakitoimisto Locke Lord LLP:n lausunnon mukaan Benzies haastaa nyt Rockstarin oikeuteen maksamattomista rojalteista – yhteensä huimasta 150 miljoonasta dollarista.

Kiistan pohjana on sapattivapaa, johon herra Benzies viekoiteltiin Rockstarin toimesta sen jälkeen, kun hän oli ensin johtanut yrityksen maailmanennätyksiä rikkoviin myynteihin ja liikevoittoon”, pitkässä lausunnossa ilmoitettiin.

Lausunnon mukaan Take-Two, Rockstar, Rockstar North Ltd, Sam Houser ja Dan Houser olisivat tarkoituksella kikkailleet Benziesin ulos firmasta ja irti rojalteista, jotka hänelle kuuluivat. Benziesin sanotaan olleen firman menestyksen kannalta keskeinen henkilö ja samanlaisella sopimuksella kuin kaksi Houser-veljestä.

Lausunnossa kuvaillaan myös sitä, kuinka Take-Two antoi julkisuuteen vääriä tietoja kertoessaan Benziesin sapattivuodesta ja siitä, ettei hän olisi enää tulossa töihin. Benziesin kerrotaan yrittäneen palata takaisin töihin Rockstar Northin toimistolle, mutta hänen kulkukorttinsa tai vastaava laite oli kytketty pois käytöstä. Kun Benzies lopulta pääsi sisään rakennuksen vartijoiden avulla, hänet käskettiin poistumaan ilman syytä.

 

 

Rockstarin ja Take-Twon mukaan firmat eivät ole Benziesille mitään velkaa.