Kotimainen kulttilätkämanagerisarja tekee paluun 13 vuoden tauon jälkeen

Maso Hockey Manager -pelistä ilmestyi ensimmäinen versio vuonna 1997. Suomalainen Mikko Forsström teki tuolloin DOS-pohjaisen lätkämanageripelin, joka niitti mainetta ja kunniaa lätkäfanien keskuudessa.

Myöhemmin ihan ymmärrettävistä syistä MHM-nimiseksi muutettu peli sai vielä kaksi uutta osaa. MHM 99 ilmestyi vuonna 1998, ja MHM 2000 vuosituhannen vaihteessa. Lätkäpelifanit rakastivat pelien huumorin täyttämää maailmaa, jossa pystyi terästämään vastustajajoukkueen juomapullot vähemmän terveellisillä urheilunesteillä.

Sitten… ei mitään.

Pitkään, pitkään aikaan.

Forsström lopetti pelisarjan tekemisen. Hän ei yksinkertaisesti uskonut, että voisi enää tehdä MHM 2000 -peliä parempaa lätkämanagerisimua. Mies katosi internetin syövereihin.

Vuonna 2006 Forsström uhkaili työstävänsä markkinoille MHM Online -pelin, jossa koko homma toimisi toisia pelaajia vastaa netin välityksellä. Harva uskoi mieheen. Todennäköisempää oli jopa Suomen euroviisuvoitto. Mitä haihattelua!

Samana vuonna tapahtui kuitenkin ihme, ja Lordi voitti Euroviisut kaikkien aikojen suurimmalla pistemäärällä. Yhtäkkiä maailma oli muuttunut.

Mikko Forsström opiskeli ohjelmointialaa muun elon ohessa, ja hitaasti ja vääjäämättä, kaikesta kohusta ja paineista sivussa hän on kerännyt ”ympärilleen samanmielisten hurjimusten joukkion.”

Yllä oleva lainaus on MHM Online -pelin verkkosivuilta. Kyllä, toinen ihme on nyt tapahtunut, ja huhut ovat varmistuneet: MHM Online ilmestyy Forsströmin mukaan ensi vuonna.

Mitään sen suurempaa tietoa pelistä ei ole julkaistu, mutta itseluottamus pelintekijöillä näyttää ainakin olevan kohdallaan: verkkosivuilla on laskuri, joka väittäisi ”jotain” tapahtuvan vuonna 2014.

Mitä tämä jotain on, sitä voimme vain arvailla. Löytyykö pelistä nettipeliä? Mitä sieltä tulee? Tuleeko mitään? Uutta versiota odotellessaan kannattaa silti vierailla uusilla verkkosivuilla – jos ei muuten niin ainakin siksi, että sivuilta voi ladata myös klassikkokategoriaan laskettavat edelliset MHM-osat.

MHM Onlinen sivuille pääset tästä linkistä.