Segan nimekkäimpiin pelisarjoihin kuuluva Virtua Fighter saapuu haastamaan Playstation2:n tappelupelitarjonnan muita rautanyrkkejä. Virtua Fighter on jakanut pelikansaa ihailijoiden ja vihailijoiden leireihin, eikä uusin ole poikkeus. Pelin simulaattorimainen tyyli nielee aikaa ja kärsivällisyyttä, eikä maine ja mammona putoa hopealautasella.
Kolikkoversiosta tutussa arcadessa kohdataan neljätoista jyrkästi vaikeutuvaa haastajaa. Kaverin leukaperiä pääsee kutittelemaan versus-moodissa, jonka ainoa pelivaihtoehto on kaksintaistelu. Loppupomo mukaan lukien pelattavana on neljätoista taistelijaa. Ennen nyrkkiturnajaisiin ryntäämistä on suositeltavaa vierailla taistelulajiopiston tatamilla monimutkaisen tappelusysteemin saloja selvittelemässä. Taistelulajien lyhyen oppimäärän kolmekymmentä oppituntia käyvät kattavasti läpi pelaamisen alkeet ja edistyneemmät taktiikat. Liikkeiden harjoittelulle ja vapaamuotoisella mäiskeelle on erikseen omat harjoitusmuotonsa.
Kumite on todella pitkäikäinen yksinpelimuoto, jonka porkkana ovat palkintoina jaettava bonusroina. Vastaansa saa satoja eritasoisia vastustajia, joita kukistamalla hahmoille voittaa uusia vaatekappaleita, kampauksia ja läjäpäin hillittömiä palkintoesineitä- ja ominaisuuksia. Uutta kotiversiossa on myös mielenkiintoinen A.I. System. Siinä sätkynukkena aloittava tekoälytaistelija koulutetaan mahdollisimman eteväksi riitapukariksi. Hahmo oppii koulutustaisteluissa sitä vastaan käytetyt tekniikat. Lempeämpi opetusmetodi on uusintojen esittäminen pelilevyltä tai muistikortilta. Riittävän eteväksi oppineen virtuaalipukarin pelaaja voi komentaa hikoilemaan kehään puolestaan.
Virtua Fighter on pelkistetyn tyylikkäästä käyttöliittymästä alkaen vaikuttava peli. Animaation taso vaihtelee hahmoittain, mutta pääsäätöisesti taistelijat liikehtivät kiitettävällä sulavuudella. Kehut ansaitsee myös kenttien upea valaistus. Päivänvalo, auringonlasku ja öisen kaupungin neonloiste näyttävät miltä pitääkin. Kasvo- ja lihasmallinnukseltaan upeiden taistelijoiden vaatekappaleet lepattavat tuulessa realistisesti.
Heijastusten, lokkiparvien, tallautuvan lumen, pölisevien lehtien ja taistelusta kärsivien lattioiden kaltaiset yksityiskohdat piristävät jokaista areenaa. Kentät ovat upeita, vaikkakin vain taustoja nelikulmaiselle kehälle. Tomun haihduttua vaikuttavimmat taistelunsa saa ikuistaa muistikortille napin painalluksella. Yksinkertaisessa uusintateatterissa voitontunnelmiin voi palata hidastuksissa tai vaikka ruutu kerrallaan.
Paikoin silmiinpistävän ikävien sahalaitojen lisäksi PAL- version ainoa graafinen ongelma ovat paksut mustat palkit. Vaihtoehtona tarjotaan 60 hertsin moodia, joka myös kiihdyttää pelinopeutta tuntuvasti. Ääniraidalla hallitsee teknojumputus ja vonkuvat sähkökitarat. Areenojen äänitaustat ovat laatutyötä samoin kuin iskulauseitaan ja voitonhuutojaan syvällä paatoksella murisevat näyttelijät.
Virtua Fighter on Segan AM2-tiimin ensimmäinen peli Sonyn konsolilla. Ansiokkaina bitinviilaajina tunnettu poppp on tiettävästi erittäin lyhyellä aikataululla parsinut kolikkoversiosta kotikoneella pulskan taistelupelijärkäleen. Epäkäytännöllinen valikkosysteemi ja julkaisupeleihin kuuluvat graafiset karkeudet ovat pelin suurimmat puutteet. Virtua Fighter 4 on mustan laatikon laajimpia ja laadukkaimpia taistelupelejä.