Red Faction: Guerrilla oli peli, jossa oli kaksi hienoa juttua. Pelaaja oli vapaustaistelija, joka romutti miehityshallinnon infrastruktuuria. Se oli hauskaa vaihtelua tyypillisiin arabintapporäiskintöihin verrattuna. Toinen hieno juttu liittyi pelattavuuteen: kaikki rakennukset saattoi pistää hajalle. Jos ei jaksa etsiä vihollista talon sisältä, voi hajottaa koko talon. Marsin tomuisen taivaan alle piirretty avoin maailma tuki tuhovimmaisen pelaajan kokemusta entisestään.
Jatko-osassa Armageddon huomaa heti, että tällainen meininki oli liian omaperäistä tämän päivän videopelimarkkinoille. Nyt viholliset ovat räiskintöjen perinteisiä tusina-alieneja, talojen hajottaminen on pienessä sivuosassa, ja Marsin ulkomaisemat on korvattu ankeilla luolilla. Omaperäisen Guerrillan pohjalta on tehty arkinen Armageddon.
Pelin päähenkilö Darius Mason on entinen sotilas, joka pelin alussa ensin aiheuttaa planeetan ilmakehän rappeutumisen ja sitten vielä päästää valloilleen maan alla vaanineet hyönteismäiset alienit. Loppupeli menee näitä virheitä korjatessa. Räiskintänä Armageddon on asiantuntevasti toteutettu, jouheva peli. Aseita on erilaisia, mutta perusrynkyllä ja raketinheittimellä pärjää pitkään. Suuri osa pelistä menee lekalla huitoessa.
Pyssyjen lisäksi Masonilla on kapine, jolla hajotetaan tai korjataan ympäristössä olevia rakenteita. Pelissä käykin usein niin, että samalla kun pelaaja pistää lekalla kappaleiksi viholliset, hajoaa myös silta, jonka päällä hän seisoo. Niinpä seuraava vaihe onkin korjata silta, jotta pääsisi sitä pitkin taas eteenpäin.
Ainoa persoonallinen ase on magneettipyssy. Sen avulla saa asioita lentämään toisiaan kohti. On hauskaa viskoa vihollisia päin seiniä tai kaataa rakennus alienin niskaan.
Rakennusten hajottaminen on aina ollut Red Faction -pelisarjan erityinen myyntivaltti. Nyt sitä on kuitenkin poikkeuksellisen vähän. Iso osa peliä menee erilaisilla ajoneuvoilla huristellessa. Näissä osuuksissa hajottamisella ei ole mitään virkaa. Loppupuolella seikkaillaan paljon kivisissä luolissa, joissa ei myöskään ole mitään hajotettavaa.
Peli motivoi rakennusten tuhoamisen poikkeuksellisen huonosti. Ilmeisesti alienit keräävät voimia syöpymällä talojen peltikattoihin, ja siksi talot pitää hajottaa. Käsikirjoitus ei muutenkaan ole mitään järjen juhlaa.
Armageddon on toimiva räiskintä, jota riivaa yksi paha ongelma: siinä ei ole mitään omaa. Se on erityisen ärsyttävää siksi, että pelisarjan edellisessä osassa oli.
TESTATTU
PS3
ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON
PÄÄSTÖTODISTUS
Jatko-osa on tehty poistamalla edellisestä osasta kaikki omaperäiset ideat.