Onechanbara Bikini Samurai Squad on alun perin julkaistu kotimaassaan Japanissa jo pari vuotta sitten. Peli ei kuitenkaan saavuttanut merkittävää suosiota Nipponissa, ja nyt herääkin kysymys, miksi se on ylipäätään julkaistu Euroopassa. Japanilaiset pelit saavat helposti paljon anteeksi sillä että ne ovat usein hieman erilaisia kuin länsimainen tarjonta, mutta tällä kertaa Japani-bonuskortti ei toimi. Onechanbara Bikini Samurai Squad on nimittäin niin ankea esitys, että länsimaissakin se huomattiin heti.
Pelin idea on lähinnä pelaajia aliarvioiva, ja melko olematon tarina vähäjärkinen. Kaksi vähäpukeista siskosta, Aya ja Saki, kantavat taakkanaan mystistä Veren Kirousta, joka antaa heille mahtavat taikavoimat ja miekkailutaidot. Ilkeä rikollisjärjestö lähettää tyttöjen kimppuun lauman verenhimoisia zombeja, jotka on tapettava. Siskosten avuksi tehtävää suorittamaan tulee vielä heidän luonnollisestikin vähäpukeinen ystävänsä Anna.
Pelin kentät ovat täynnä sankoin joukoin päälle vyöryviä vihollisia. Listimällä zombeja saa samalla kerättyä ’hemoglobiinia’, jonka kertyminen avaa berserk-moodin – eli zombeja saa listittyä tehokkaammin. Jonkinlaisia liike-combojakin pelistä löytyy, mutta ne ovat varsin yhdentekeviä, koska ympärillä vellovat elävät kuolleet eivät juuri reagoi siihen, miten niistä tehdään selvää. Pelattavaa hahmoa voi vaihtaa lennossa kolmen tytön välillä, ja kun zombeja on pilkottu riittävästi, saattaa katanan terään kertyä niin paksu kerros verta, ettei se enää leikkaa kuollutta lihaa.
Pelimoodeja on kolme, Free Play, Quest sekä Survival. Lisäksi tarjolla on myös Dress-Up -moodi eli mahdollisuus vaihdella tyttöjen asuja. Pelaajan jaksettua tahkota peliä riittävänä pitkään, löytyy vielä Look-moodi jossa tyttöjen vehtausta pääsee katselemaan CGI-animaatioiden muodossa. Zombien silmitön pilkkominen, pätkiminen ja räiskiminen on tietenkin aina hauskaa hetken aikaa, mutta se ei vain valitettavasti kanna koko pelin ainoana ideana kovin pitkälle.
Pelin AD:n alkuperäisenä ajatuksena lienee ollut kopioida ’aasialaiset tytöt ja samurai-miekat’ -tyyli Quentin Tarantinon Kill Billistä sekä Tarantinon ihailemista 1970-luvun b-luokan eksploitaatio- ja toimintaleffoista. Tässä ei olisi mitään vikaa, ellei pelin toteutus olisi niin huono. Juonen tai idean totaalisen puuttumisen ohella Onechanbara Bikini Samurai Squad näyttää ankealta, ja kaiken tämän päälle pelin hirvittävät taustamusiikit alkavat pidemmän päälle olla korvia riipivää kuultavaa.
PÄÄSTÖTODISTUS
JOKSEENKIN TURHA TEKELE