Täällä Suomessa jalkapalloa ei ole pelattu pariin kuukauteen ja useat Euroopan jalkapalloliigatkin ovat vetäytyneet talvilomalle. Codemasters tuo helpotusta jalkapallon ystävien talviseen arkeen tuomalla markkinoille LMA Manager 2003:n. Kyseessä ei siis ole puhtaasti jalkapallopeli, vaan jalkapallomanageri, jossa pelaajan tehtävänä on luotsata valitsemansa joukkue menestykseen niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. LMA Manager 2003 on tervetullut lisä Playstation 2:n muuten niin kovin suppeaan manageripelivalikoimaan.
Pelistä löytyvät kaikki Englannin, Italian, Espanjan, Saksan, Ranskan ja Skotlannin pääsarjassa pelaavat joukkueet. Pääsarjajoukkueiden lisäksi pelaaja voi alkaa luotsata edellä mainittujen maiden divarijoukkueita aina kolmosdivarin joukkueisiin asti. Mukana on yhteensä 722 joukkuetta, mutta kaikkien peräsimeen kotimanageria ei päästetä. Pelaajia ilmoitetaan olevan yli 17000, joten oman joukkueen voi periaatteessa kasata kaikista vähänkään tunnetuista jalkapalloilijoista. Pelaajatiedot ovat hyvin ajan tasalla. Esimerkiksi Litmanen on siirtynyt Liverpoolista Ajaxiin, aivan kuten oikeassa futismaailmassakin. Mukana on myös reilu kasa junioreita, jotka näyttöpaikan saatuaan saattavat nousta joukkueen kulmakiviksi.
Jokainen manageri tietää, että mikäli peli ei kulje, on syytä ryhtyä pelaajakaupoihin. Yli 17000 pelaajan joukosta luulisi löytyvän käyttökelpoisia pelaajia jokaiseen ongelmaan. Kotisohvalla istuva manageri ei ole ainoa, joka käy pelaajamarkkinoilla, vaan myös tekoälymanagerit tutkivat pelaajalistoja saadakseen hyviä pelaajia omaan joukkueeseensa. Tämä tarkoittaa, että kotimanageri saa tarjouksia joukkueilta, jotka haluavat ostaa hänen joukkueensa palkkalistoilta löytyvän futaajan. Pelaajakaupat toiseen suuntaan ovatkin usein tarpeen, sillä ilman rahaa joukkuetta on vaikea pitää pystyssä.
Joukkueen kunnossapidon lisäksi kotimanagerin on vastattava monista muistakin asioista, kuten stadionin ylläpidosta, tulevien vastustajien scouttaamisesta ja pelitaktiikoiden laatimisesta. Mikäli homma on kuitenkin liian vaativaa, voi kotimanageri jättää osan työtehtävistä tekoälyn ohjastamien apulaismanagereiden harteille. Apulaisista huolimatta pelaajan harteille jää paljon näperreltävää, eikä peli käy tylsäksi.
Pelin käyttöliittymä on kopioitu pelisarjan edellisestä osasta, joten LMA-veteraanit tuntevat olonsa nopeasti kotoisaksi. L1- ja R1-napeilla liikutaan päävalikoissa ja R1- ja R2-näppäimillä niiden alavalikoissa. Toimintanappi vaihtelee ristin ja ympyrän välillä täysin epäloogisesti, mikä häiritsee pelaamista yllättävän pitkään. Alussa pelin valikoiden kahlaaminen saattaa tuntua ikuisuuden vievältä puuhalta, mutta päivän pelirupeaman jälkeen hommat sujuvat rautaisella rutiinilla.
LMA Manager ja kaikki muutkin futismanagerit vetoavat erittäin vahvasti tiettyyn pelaajakuntaan. Itse en pidä kovin hienona valmentaa jo ennestään kovaa joukkuetta, mutta jonkin alasarjan rupujoukkueen nostaminen maan mahtiseuraksi on haastavaa, hauskaa ja erittäin palkitsevaa puuhaa.
Sivustaseuraajan näkökulmasta pelaaja, joka viettää suurimman osan peliajasta erilaisia listoja ja valikkoruutuja töllistellen, saattaa vaikuttaa tärähtäneeltä, mutta kaikki manageripelejä pelanneet tietävät kuinka addiktiivisia ne parhaimmillaan ovat. Pelissä ei ole juurikaan muutoksia pelisarjan edelliseen osaan verrattuna, vaan kyseessä on lähinnä pelaajatietopäivitys. LMA Manager 2002:n omistajille tätä peliä ei voi suositella hyvällä tahdollakaan, mutta muille futismanageroinnin ja mikronysväyksen ystäville LMA Manager 2003 sopii varmasti.