Microsoftin julkaisema Kingdom Under Fire -roolipelisarja on ehtinyt neljänteen osaansa. Circle of Doomia edeltäneet Kingdom Under Fire, Heroes ja The Crusaders olivat perinteisempiä roolipelejä, mutta tällä kertaa strategia-elementit on siirretty syrjemmälle. Circle Of Doom on yksilöpeli hieman Diablon tapaan. Toiminta on nostettu etualalle, ja tällä kertaa toiminta tarkoittaa ankaraa mättämistä, jota pelissä myös riittää.
Circle of Doomin tarina on pahimpaan roolipeleille tyypilliseen tapaan niin sanotusti eeppinen. Väkinäisen kummallisia henkilöiden ja paikkojen nimiä vilisevä ja aikakausilta toisille pomppiva juoni on niin käsittämätön, että maallikon on turha edes yrittää ymmärtää mistä on kyse. Tarina jää hyvin etäiseksi itse pelin etenemisestä.
Aluksi pelaaja valitsee komennettavakseen yhden pelin viidestä hahmosta, mutta tavanomaisen tiimityöskentelyn sijaan peli etenee yhden hahmon seikkailuna. Itse pelaaminen on tuttua vanhaa perushuttua. Pelaajan hahmo seikkailee pelin maailmoissa etsien erilaisia esineitä ja tavaten uusia hahmoja, joiden kanssa voi keskustella ja käydä kauppaa. Useimmiten vastaan vyöryy kuitenkin sankkoina laumoina vihollisia eli hirviöitä, joita saa mättää hengiltä olan takaa. Pelin kenttiä ja ympäristöjä voi tuhota, kun ensin saa haltuunsa kyllin järeitä aseita.
Vaikka Circle of Doom ei ole perinteisessä mielessä roolipeli, siitä löytyvät lähes kaikki roolipelien tutut elementit. Kokemuspisteet nostavat joko kestävyyttä, yleisten taitojen tasoa tai onnea. Erikoistaidot opiskellaan mystisessä unimaailmassa, mutta se ei vielä riitä, sillä uudet taidot täytyy ansaita suorittamalla tietty tehtävä tai tuhoamalla riittävä määrä vihollisia. Oman hahmon kamppailukykyjen kehittäminen ja varuste- sekä ase-arsenaalin kartuttaminen ja tuunaaminen tarjoavat tekemistä, mutta eivät loppujen lopuksi riitä pitämään jännitystä yllä, koska eivät tunnu johtavan mihinkään.
Pelattavaa riittää, sillä peli luo uusia karttoja automaattisesti, ja kaikilla pelin hahmoilla on omat, toisistaan riippumattomat tarinansa. Xbox Liven kautta Circle of Doomia voi pelata tuttuun tapaan 2-4 pelaajan moniotteluna.
Kingdom Under Firen ulkoasussa ei ole mitään vikaa, ja erityisesti hirviöt ja taistelukohtaukset ovat parhaimmillaan melko komeaa katsottavaa. Pelin suurin ongelma on kuitenkin liika toisto. Kun monsterilaumoja saa mättää kentästä kenttään väsymiseen saakka, alkaa pelaaminen pitkästyttää valitettavan nopeasti. Circle of Doom ei yksinkertaisesti tarjoa mitään, mikä jaksaisi pitää mielenkiintoa yllä.
PÄÄSTÖTODISTUS
Tuhon ympyrä on tuhoon tuomittu yritys