Ensimmäinen Gears of War tarjosi supermiehekästä kolmannen persoonan räiskintää, joka poikkesi edukseen räiskintäpelien valtavirrasta. Tolkuttoman säntäilyn sijaan suojan käyttäminen oli tärkeää, minkä lisäksi aseen lataamisesta oli tehty aktiivinen toimenpide. Scifiräiskinnän miljöönä toimi ihmisten ja maan alta hyökkäävien Locust-muukalaisten välinen sota.
Gears of War 2:ssa sota Locusteja vastaan Sera-planeetalla jatkuu epätoivoisena. Ykkösosan loppuratkaisu ei tuhonnut Locusteja, ihmisten kaupungit vajoavat maan sisään ja viimeisenä linnakkeena toimii Jacinton kaupunki. Marcus Fenix, Dom ja muut delta-ryhmän jäsenet lähtevät jälleen pelastamaan päivän.
Pelinä Gears of War 2 tarjoaa hyvin pitkälti samaa kauraa kuin ykköosa, mutta loppuunsa asti hiottuna. Räiskiminen, taistelukentiltä löytyvän suojan käyttäminen ja liikkuminen on intuitiivista, hauskaa ja todella vauhdikasta. Vauriosta toipuu nopeasti, mutta vaikka lämää tulee liikaa, peli ei lopu siihen. Haavoittunut hahmo voi vielä ryömiä ryhmätoverin luo, joka parantaa hänet – jos ajoittain puusilmäinen tekoäly vain jaloissa ryömivän pelaajahahmon havaitsee.
Allekirjoittaneelle ensimmäinen Gears of War ei erityisesti iskenyt lähinnä kornin käsikirjoituksen ja hahmokaartin takia. Kakkososassa juoni on edelleen mitä on, mutta hahmojen käsittelyä on parannettu. Meininki on edelleen niin miehekästä, että konsoli kasvaa karvaa, mutta hahmot eivät ole enää täysiä karikatyyrejä. Juoni itsessään on mitä on ja se kärsii ”trilogian kakkososa” -ilmiöstä. Aihepiirejä käsitellään ja ohitetaan sen kummemmin selittämättä.
Gears of War 2:n vahvuudet ovat erittäin sujuva toiminta sekä mestarillinen rytmitys. Pelissä tuntuu tapahtuvan koko ajan jotain uutta. Välillä ajetaan läpi metsien valtavalla rynnäkkörekalla, pompitaan hyppyreistä maastotankilla, raahataan pommia läpi vihollislaumojen tai lennetään metsän yllä häkellyttävän vauhdikkaassa takaa-ajossa. Pelattavaa riittää noin 12 tunniksi, jotka tarjoavat fiiliksen siitä, että pelaaja on mukana lievästi tyhjäpäisessä, mutta äärimmäisen viihdyttävässä scifi-toimintaleffassa.
Yksinpeli ei tarjoa juuri uudelleenpelaamisarvoa, mutta moninpelistä riittää hupia. Kampanjaa voi takoa co-op -yhteispelinä, tarjolla on mm. lipunryöstöä, jossa lippuna toimii siviili, alueiden valtaamista sekä 50 vihollisaallon torjumista Horde-pelimoodissa.
Gears of War 2 tarjoaa verrattoman viihdyttävää räiskintää, mutta sen suurin ongelma on, ettei yksinpelissä jää käteen juuri mitään uutta. Ellei moninpeli kiinnosta, yksinpeli jättää lievän ”siinäkö se nyt oli” -fiiliksen. Toisaalta mikäli haluaa kokea yhden vuoden viihdyttävimmistä räiskintäpläjäyksistä, peli on investoinnin arvoinen.
PÄÄSTÖTODISTUS
Vauhdikasta ja viihdyttävää scifiräiskintää