Microsoftin Xboxille on ilmestynyt muutamia hieman harvinaisempaa pelityyppiä edustavia pelejä. Näistä yksi on Fuzion Frenzy. Fuzion Frenzy ei oikeastaan ole vain yksi peli, vaan pelikokoelma, joka sisältää yli 45 minipeliä. Odotukset Fuzion Frenzyn suhteen eivät varmasti ole mitään kovin korkeita, sillä melko yksinkertaisten pikkupelien kokoelma ei ajatuksena tunnu kovin mielenkiintoiselta. Fuzion Frenzy kuitenkin osoittaa, että kun homma hoidetaan huolella, irtoaa minipelikokoelmastakin yllättävän paljon hupia.
Vaikka pelejä löytyy yhteensä miltei 50, voidaan ne jakaa neljään pääryhmään. On ajopelit, keräilypelit, tönimispelit sekä räiskintäpelit. Ajopelit ovat näitä perinteisiä ylhäältä kuvattuja kaahailuja suhteellisen pienellä radalla ilman mitään sen kummempia jippoja tai turbobuusteja. Keräilypeleissä pelaajan on kerättävä kentälle tipahtelevia timantteja tai muita esineitä ja kuljetettava ne sitten paikkaan, jossa esineet ”muuttuvat” pisteiksi ja pisteet ropisevat pelaajan tilille.
Kolmantena ovat tönimispelit, joissa vastustajat on tönittävä, tiputettava tai muuten vain tuhottava tietyltä alueelta. Viimeisenä kentällä oleva pelaaja on voittaja ja kerää pisteet kotiin. Räiskintäpeleissä pelaajan on yleensä heitettävä vastustajia pommeilla. Vastustajien räjäyttämisestä saa pisteitä ja aikarajan puitteissa eniten pisteitä kerännyt pelaaja saa tuuletella pelin voittajana.
Onneksi pelattava ei sentään täydellisesti jakaudu edellä mainittuihin ryhmiin, vaan mukana on muutamia muitakin minipelejä. Näistä voitaisiin mainita vaikkapa oikea-aikaista näppäimien painelua edellyttävä Mystery Beat ja sähköisten esteiden välttelyä edellyttävä Volt Vault.
Fuzion Frenzystä löytyy kaksi pääpelimoodia, jotka ovat turnaus ja Minigame Frenzy. Minigame Frenzyssä pelattavan minipelin voi valita vapaasti ja minipelejä voi tahkota siinä järjestyksessä kuin haluaa. Turnauksessa puolestaan pelataan kuudesta kahdeksaantoista eri minipeliä, jotka arvotaan sattumanvaraisesti. Pelien määrä määräytyy sen mukaan, kuinka monella pelialueella on päätetty pelata. Turnauksessa valitaan 2, 4 tai 6 pelialuetta, joista jokainen sisältää kolme minipeliä.
Jokaisessa minipelissä jaetaan timantteja, joita tipahtaa tilille sitä enemmän, mitä paremmin pelissä pärjäsi. Jokaisen alueen lopuksi pelaajat uhkapelaavat timanteistaan. Kun pelattavien timanttien määrä on valittu, heitetään pelaaja kentälle, jossa timantteja on kerättävä ja heitettävä ne ”koneeseen”, joka muuttaa ne pisteiksi. Jotta homma ei olisi aivan näin helppoa, voi myös vastustajien timantteja varastaa ja kerätä niistä saadut pisteet omiin taskuihin.
Jokaisessa minipelissä pelaajan vastaan asettuu kolme tekoälyn tai muiden pelaajien ohjaamaan vastustajaa. Jos pelin ääressä on esimerkiksi kaksi ihmistä, korvataan kaksi puuttuvaa paikkaa tekoälyn ohjaamilla hahmoilla. Tekoälyn vaikeustaso on suhteellisen kovaa luokkaa jo helpoimmalla vaikeustasolla. Ero helpon ja keskivaikean välillä ei ole kovin suuri, mutta vaikeimmalla vaikeustasolla tekoälyn ohjaamien vastustajien voittaminen alkaa olemaan todella vaikeaa.
Pelattavuudeltaan Fuzion Frenzy on hyvää tasoa. Kontrollit toimivat niin kuin pitääkin ja pelihahmon reagoiminen napinpainalluksiin on kiitettävää. Yksinkertaisista kontrolleista ja minipelien yksinkertaisuudesta johtuen peliin pääsee nopeasti sisälle eikä todelliseksi mestariksikaan kipuaminen kestä kovinkaan pitkään. Tämä onkin hyvä, sillä moninpelissä puntit ovat suhteellisen tasoissa, vaikka vastustaja olisikin pelannut enemmän.
Graafisesti Fuzion Frenzy on hyvän näköinen, mutta on selvää, että Xboxilla olisi pystytty myös parempaan. Tämä on melko tyypillinen ominaisuus julkaisupeleille. Taustat, valaistus- ja muut efektit ovat kuitenkin hyvissä kantimissa, joten peliä kyllä kelpaa katsella ja toisaalta, tällaisiin minipeleihin ei välttämättä niin hyviä grafiikoita tarvitakaan. Pelattavuushan on se tärkein asia.
Äänipuolella ollaan samalla linjalla grafiikan kanssa eli pelin äänimaailma on toimiva kokonaisuus, muttei mitenkään erityisen loistokas sellainen.
Yksinpelinä Fuzion Frenzy ei ole järin pitkäikäinen kokemus. Tekoälyä vastaan voi kyllä kokeilla minipelejä, mutta paria ottelua pidempään yksinpeli ei jaksa kiinnostaa. Moninpeli onkin sitten paljon mielenkiintoisempi tapaus. Kaksinpelinä Fuzion Frenzy on mukavaa ajankulua, mutta jos Xboxin kyljestä löytyy neljä ohjainta, joiden takaa löytyy vielä neljä pelaajaa, on luvassa hektisiä ja todella antoisia hetkiä useiden eri minipelien parissa.