EA Playground on digitaalinen koulunpiha taskukoossa. Siloitellulla koulunpihalla eletään onnellisessa harmoniassa ilman nurkassa kikattavia tyttöjä tai takametsiin livahtavia tupakoitsijoita. Minipeleissä sentään pelikavereiden kamppaaminen ja pallonryöstö nurmikentällä tuottaa tulosta.
EA Playground -pelissä harhaillaan koulunpihalla ja sen ympäristössä leikki- ja pelikavereita etsien. Leikkikavereilla on jokaisella oma erityisosaamisalueensa ja pelin pääidea onkin haastaa polttopallo-, fudis-, koris-, perhosten keräily- ja vaikkapa autokisaguruja. Pelissä pelataan teeman mukaisesti marmorikuulista ja tarroista. Kuulia voi vaihtaa tarroihin myös pihan Tarrakunkulta. Tarrat puolestaan lisäävät pelaajan taitoja, eli mitä enemmän tarroja, sitä enemmän mahdollisuuksia voittaa pihan kovimmat gurut minipeleissä.
Peli on selvästi kohdennettu ala-asteikäisille lapsille, mikä näkyy pelin visuaalisessa ilmeessä, väkivallattomuudessa ja koko tarranvaihtelulogiikassa. Tämä tuo peliin omaperäisyyttä, mutta samalla tuo mieleen 90-luvun tytöille kohdennetut ystävyysseikkailut, jotka hauskuuden sijaan pikemminkin tylsistyttivät pelaajat kuoliaaksi läksynteko- ja kaverin auttamistehtävillä. Siloitelluissakin peleissä kaipaisi lisäsärmää ja suurempaa sisällöllistä vaihtelevuutta.
Hauskoista eväistä huolimatta EA Playground jää sarjaksi minipelejä, jotka kaikki liittyvät jollain tavalla välituntiteemaan. Minipelit ovat vaikeusasteeltaan vaihtelevia. Jokainen minipeli on ihan hauska, mutta ei juuri sen enempää. Koulunpihalla paikasta toiseen siirtyminen on todella sujuvaa, mutta ei kovin merkityksellistä tai jännittävää. Siksi siirtymäjaksot rupeavat pian maistumaan puulta. Pelikavereiden haeskelun sijaan alkaa kaipaamaan Warioware-tyyppistä nopeaa minipelitykitystä.
Pelin suurimmat ongelmat liittyvät pelattavuuteen. Minipeleissä edellytetään melko monipuolista käsikonsolin hallintaa. Yhden napin painalluspelien rinnalla on useampi peli, joissa käytetään stylus-kynää, painellaan yhtä aikaa lähes kaikkia laitteen näppäimiä, joskus sekä kynää että näppäimiä yhtä aikaa! Minipeleissä monipuolisuus näkyy epäselvinä ja pitkinä ohjeistuksina ja suoranaisina ongelmina. Esimerkiksi joissain peleissä oikeakätisen on vaikea heiluttaa Stylus-kynää samaan aikaan painellessaan näppäimiä. Tilanne ei suuremmin parane, jos kynän vaihtaa toiseen käteen. Ohjaustavan muuttuminen pelikohtaisesti luo myös turhia katkoksia peliin.
EA Playground on kohtuullisen hauskaa ajanvietettä digitaalisella koulunpihalla. Minipelit tarjoavat vaihtelevuutta peliin, mutta epäonnistuvat yllättämään pelaajaa oikeastaan missään vaiheessa.
PÄÄSTÖTODISTUS
Hajuton ja mauton minipelikokoelma