Drawn to Life

25.10.2007

Drawn to Life on lapsillekin sopiva sivuttain skrollaava seikkailupeli Nintendo DS-käsikonsolille. Pelaajan, eli Raposa-maailman luojan poissaolo on ajanut Raposa- kylän huonoon jamaan. Monet Raposat ovat eksyneet lähimetsiin, kylän henki on kadoksissa ja taivasta pimentävät tummanpuhuvat pilvet. Luojan tehtävänä on korjata tilanne. Pelaaja kiertää lähimaat ja mannut vapauttaakseen eksyneet Raposa-hahmot mustista pikihäkeistään. Pikiolentojen jäljet pitää muutenkin siivota, tuoda elämänkirjan sivut takaisin kylään, poistaa pimeys ja herättää kylä entiseen loistoonsa. Kun asukasmäärä kääntyy nousuun, luodaan hyvää yhteishenkeä muun muassa lumipallosodalla ja kyläfestareilla.

Pelin nimeä seuraten uutta eloa kylään puhalletaan piirtämisen keinoin. Stylus-kynällä suoritettavat piirustus- ja väritystehtävät yhdistyvät yksinkertaiseen juoneen. Drawn to Life käyttää tehokkaasti kaikkia DS:n kontrolleja. Tässä on sekä hyvät että huonot puolensa. Suunta- ja funktionäppäimiin yhdistettynä Styluksen käyttö on hieman hankalaa, vaikkei niitä aivan yhtä aikaa tarvitse käyttääkään. Toisaalta ilman Stylusta piirrustus- ja väritystehtävät eivät olisi lainkaan yhtä hauskoja.

Suurpiirteisempää maalaria piirustustyökalujen yksinkertaisuus ja väritettävien mallien rajoitukset harmittavat. Pikselitaiteilijoiden oivalluksille peli sen sijaan tarjoaa paljon tilaa. Parasta pelissä kuitenkin on se, että huonommankin piirtäjän tuhrut heräävät hienosti eloon, kun ne animoidaan peliin mukaan. Peli paranee tehtävien monipuolistuessa ja sitä mukaa, kun maailmassa on yhä enemmän pelaajan piirtämiä ja värittämiä esineitä. Yksinkertaiset tuherrukset eivät enää hypi silmille, vaan limittyvät yllättävän hyvin pelin muun grafiikan kanssa. Musiikista sen sijaan ei voi mainita muuta kuin että ilmankin pärjää hyvin.

Drawn to Life -pelin painopiste on piirtämisessä ja värittämisessä. Pelattavaa riittää runsaasti, vaikka toisinaan pelaajalta kuluu julmetun paljon aikaa eri hahmojen jäljittämiseen varsinaisen seikkailemisen sijaan. Käyttäjien luovuuden valjastamisessa peli onnistuu kuitenkin mallikkaasti.

PÄÄSTÖTODISTUS
Hyvin käyttäjien luovuutta hyödyntävä seikkailupeli