Päästä irti hirviöhulinat! -komentaa pelipaketin takakansi, kun vanha tuttu Crash Bandicoot palaa jälleen kuvioihin. Viimeksi vanha kettu seikkaili yllättävän hyvin menestyneessä Crash of the Titansissa viime vuonna. Titaanien törmäys oli samalla ensimmäinen suomeksi käännetty Crash Bandicoot peli. Mind over Mutant on myös käännetty kotoisalle kielelle, mutta tällä kertaa pelin kehittäjätiimi ei valitettavasti ole muuten menestynyt aivan yhtä hyvin.
Ilkeä tohtori Neo-Cortex punoo taas juoniaan Crashin pään menoksi ja vallatakseen Wumpa-saaren. Cortexin rikoskumppani tohtori Nitrus Brio sekä heidän yhdessä kehittämänsä, jo Crash ofthe Titansista tuttu hypnotisoiva NV-viihdelaite ovat tälläkin kertaa mukana kuviossa. Crashin, Cocon ja Aku Akun on jälleen pantava parastaan ja pelastettava maailma. Siinäpä juoni suunnilleen onkin, eli tällä kertaa peliä ei ainakaan ole pilattu liian monimutkaisella juonella.
Itse toiminta on tuttua Crashiä eli tasohyppelyä, erilaisten esineiden ja mojo-voimapallojen poimimista sekä vastustajien mätkimistä. Pelin nimen mukaisesti Crash kykenee ottamaan vihollismutantit hallintaansa, ja olennainen osa toiminnasta muodostuu vastustajilla pelaamisesta tietyissä taktisissa paikoissa. Pelin tasohyppely-osuus ei ole tälläkään kertaa erityisen hankala, mutta vaatii välillä hieman aivonystyröiden hieromista. Ylipäätään Mind over Mutant ei kuitenkaan ole kovin vaikea peli.
Jotain uuttakin pelistä sentään löytyy. Aiemmasta poiketen pelin kentät ovat tällä kertaa avoimia, ja tehtävän suoritettuaan pelaaja joutuu kulkemaan omia jälkiään takaisin lähtöpisteeseen päästäkseen uuteen paikkaan. Pelin edetessä aukeaa myös muun muassa kahden pelaajan moninpeli.
Vaikka Mind over Mutant näyttää hyvältä, ja tekninen toteutus sekä pelattavuus ovat kohdallaan, yksi asia ei ole kunnossa ja se on pelin kamera. Kamera, jota ei voi itse ohjata ja joka osoittaa useammin väärään kuin oikeaan paikkaan on pidemmän päälle äärimmäisen rasittava ja vaikeuttaa peliä varmasti enemmän kuin alun perin on ollut tarkoitus.
Kritiikin jälkeen täytyy kuitenkin mainita, että Mind over Mutantin välianimaatiot ovat äärimmäisen hienoja ja kekseliäästi toteutettuja. Huumoria pelistä löytyy aimo annos, ja suomenkielinen ääninäytteleminen ja lokalisointi osuvat nappiin. Pelin kääntäminen suomeksi kertoo myös paljon pelin kohderyhmästä. Mind over Mutantin suositusikäraja on seitsemän vuotta, ja kyseessä onkin niin sanottu koko perheen peli.
PÄÄSTÖTODISTUS
Tuttua tasohyppelyä