Arvostelussa Blues and Bullets – ”tuntuu kuin Sin City -fani olisi tehnyt oman version amerikkalaisesta rikostarinasta”

26.11.2015

Blues and Bullets on jälleen yksi osissa julkaistava, tarinavetoinen peli, joka seuraa Telltale Gamesin menestyskaavaa. Kuten Telltalen kilpailijoilla usein, myös Blues and Bulletsissa on etuna omaperäinen aihe. Tällä kertaa amerikkalaisen rikoshistorian merkkihenkilöt Eliot Ness ja Al Capone metsästävät kadonnutta lasta vaihtoehtohistoriallisissa Yhdysvalloissa.

Caponen pojantytär on kateissa, eikä hän luota keneenkään paitsi vanhaan viholliseensa saadakseen tytön takaisin.

Todellisuudessa Eliot Nessin ja Al Caponen tarina päättyi eri tavalla, ja yksi Blues and Bulletsin hienouksista onkin tapa, jolla vaihtoehtoista historiaa rakennetaan. Se tulee hienovaraisesti, marginaaleista, eikä oikeastaan mitään ruveta turhaan selittelemään. Toistaiseksi Blues and Bulletsia on ilmestynyt ensimmäinen osa, joten on toki mahdollista että myöhemmin asiat muuttuvat.

Peli on espanjalainen, ja siinä on verevä, dramaattinen tyyli joka saa sen erottumaan edukseen kilpailijoihinsa nähden. Tarinallisesti ja visuaalisesti peli on rakennettu tutuista, jopa kliseisistä elementeistä, mutta ne on pistetty kasaan itsevarmasti ja taitavasti.

Valitettavasti keskusteluja ja rikospaikkatutkimuksia on päätetty elävöittää ammuskelulla. Se on pelissä suorastaan tuskastuttavan amatöörimäistä. Ness ei liiku vapaasti, ja viholliset hyppäävät järjestyksessä esiin ammuttaviksi. Mitään osumisen tuntua ei ole, joten tuntuu epäselvältä tekeekö ase mitään ennen kun vihollinen kuolee. Onneksi nämä kohdat ovat lyhyitä ja helppoja.

Yleensä tämän tyyppisissä peleissä on painotettu pelaajan omia valintoja ja niiden vaikutusta tarinan etenemiseen. Niin tässäkin, ainakin pintapuolisesti. Mukana on pari valintaa, ja lopussa on kaavio joka kertoo mikä osa pelaajista valitsi milläkin tavalla. Valinnat tuntuvat kuitenkin toistaiseksi täysin kosmeettisilta, eikä niillä tunnu olevan mitään todellista merkitystä.

Blues and Bullets näyttää ja tuntuu siltä, kuin maailman suurin Sin City -fani olisi päättänyt tehdä oman versionsa amerikkalaisesta rikostarinasta. Ehkä hieman yllättäen se myös toimii, kunhan on valmis hyväksymään muutamat pakettiin sisältyvät puutteet.

Arvosana: 8

Lisää luettavaa