Animal Crossingin taival Euroopan markkinoille on kestänyt poikkeuksellisen kauan, sillä peli julkaistiin Japanissa jo vuonna 2001. Tulokkaan ikä näkyy sen grafiikassa, mutta pelikokemuksen omaperäisyyttä aika ei ole pystynyt rapistamaan.
Animal Crossing saa alkunsa, kun pelaajan alter ego muuttaa idyllisen laaksoon. Siellä ei ole tarjolla suurta draamaa tai eeppisiä seikkailuja, vaan yksinkertaista, maanläheistä elämää. Kyseessä on virtuaalinen maailma, jossa pelaaja voi puuhailla omiaan ja muokata laaksoa mieleisekseen. Tarjolla olevat pikkuaskareet ja 8-bittiset Nintendo-klassikot eivät sinänsä ole kovin pitkäikäistä viihdettä. Pakettiin on kuitenkin ujutettu monia ainutlaatuisia piirteitä, jotka lisäävät sen vetovoimaa kummasti.
Peli houkuttelee pelaajan käyttämään luovuuttaan mm. kangaskuvioiden suunnittelussa ja oman asunnon sisustamisessa. Tämä on itsessäänkin varsin palkitsevaa. Parhaimmillaan puuha on kuitenkin useamman pelaajahahmon muuttaessa samaan laaksoon, jolloin tuotoksia voi verrata keskenään ja virtuaaliyhteisöä kehittää yhteistyössä.
Kokonaisuuden täydentää Gamecuben sisäisen kellon mukaan elävä reaaliaikainen maailma, jossa kaikki tapahtuu tietyllä viiveellä. Esimerkiksi kaupan valikoima täydentyy aina aamuisin, kirjeet viipyvät matkalla ja alennusmyynneistä ilmoitetaan jo paria päivää aikaisemmin. Systeemi suosiikin pitkien istuntojen sijaan säännöllisiä, oikein ajoitettuja pelisessiota.
Oikeastaan Animal Crossingia ei edes pitäisi kutsua peliksi, vaan kyseessä on hiekkalaatikkomainen virtuaalimaailma. Tämä tuskin kiinnostaa läheskään kaikkia, mutta mikäli uteliaisuus heräsi, tulokkaaseen tutustuminen kannattaa. Sen toteutus on kaikin puolin kohdallaan.