Kuinka maalukituksen poistaminen teki konsolipelaamisesta uskomattoman halpaa

ILMOITUS. Muistatteko vielä sen ajan, kun ulkomailta halvan pelin ostaminen tuotti sanoinkuvailemattomia ilon tunteita vain muuttuakseen tuskaiseksi itkun tihrustamiseksi? Maalukitus oli järjestelmä, joka sai monet nuoret pelaajat heittelemään pelikoteloita ympäri kerrossänkyä. Playstation 2 pelit tippuivat maalukituksen alle, eivätkä eurooppalaiset pelaajat voineet kuvitellakaan saavansa sisältöä konsoleilleen muilta mantereilta. Tämä raastoi varsinkin Aasia-fanin sydäntä.

Pian konsolisukupolvi sai kuitenkin huokaista suuresta helpotuksesta, sillä Sony jätti maalukituksen Playstation 3:sta eteenpäin pelin julkaisijoiden vastuulle. Tämä tarkoitti käytännössä kaikkien Playstation-pelien vapautumista koko maailman markkinoille. Vaikka Microsoft oli jättänyt maalukituksen julkaisijoiden vastuulle jo ensimmäisen Xboxin aikana, vain pieni osa pelien kokonaismäärästä oli pelattavissa kaikilla Boxeilla.

Uuden sukupolven huippukonsolit Xbox One ja Playstation 4 ovat molemmat unohtaneet maalukitukset taistelussa globaalimman maapallon puolesta. Tällä on ollut myös positiivinen vaikutus jokaisen pelaajan kukkaroon, sillä pelien hinnat ovat laskeneet kuin lehmän häntä. Pelien tilaamisesta ulkomailta tulikin edullista vapaa-ajan huvia, minkä voi verrastaa 2000-luvun alun CD-levyjen tilaamiseen ulkomailta. Yhtäkkiä laatuviihteestä pääsikin nauttimaan pikkurahalla. Myönnettäköön, että uudet julkaisut ja odotetut pelisarjat, kuten GTA ja Uncharted, ovat edelleen hintavia muutaman viikon ajan julkaisupäivän jälkeen eikä yksikään pelaaja halua maksaa ulkomaisten verkkokauppojen toimituskuluja. Verkkokauppasäästämiseen on olemassa kuitenkin helppo kaava, jota kaikki pelaajat eivät ole vielä hoksanneet.

Alennuskoodisivusto www.saleduck.fi on listannut sivustolleen huikean määrän erilaisia pelialan verkkokauppoja. Jokaisen pelikaupan kohdalle on listattu myös vähintään kolme tarjousta, joista suurin osa on myös pelaajille hyödyllisiä. Ilmaiset toimitukset, alennukset uutiskirjeen tilaajille sekä lukuisat pelitarjoukset tekevät pelien suurkuluttajan elämästä käytännössä yhtä juhlaa. Verkkokaupoilla on entistä enemmän varaa toteuttaa pelikampanjoita, sillä maalukitusten poistaminen avasi ovet koko maailman markkinoille. Näin jokainen suomalainen pelaaja hyötyy lukuisista tarjouksista ja kampanjoista, joista on helppoa poimia vuoden kuumimmat hahmot koristamaan pelihyllyä ja tv-ruutua.

Ymmärrämme, että pelaajilla ei aina ole aikaa pysyä kärryillä uusimmista tarjouksista ja alennuksista ympäri maailmaa. Siksi kannattaakin laittaa yksi tarjousten ammattilainen selaimen suosikkeihin, jotta pelitarjoukset löytyisivät vain muutamalla klikkauksella. Samalla tiedät, kun uudet pelikonsolit ovat ostettavissa listahintaa halvemmalla!