Ilmoitus: Pelaa turvallisesti VPN:n kautta nopeilla yhteyksillä

ILMOITUS  Nettipelaaminen on nykyään todella suosittua, mutta ilmiön laajetessa siitä ovat kiinnostuneet myös monet hämärämpien latujen tallaajat. Netin yli pelaaminen voi aiheuttaa ongelmia myös normaalitilanteessa – esimerkiksi palveluntarjoajasi saattaa rajoittaa toimintaasi tavalla tai toisella.

VPN-yhteyden käyttäminen suojaa yksityisyyttäsi ja antaa sinulle mahdollisuuden liikkua netissä turvallisesti omia polkujasi. VPN – eli Virtual Private Network-yhteys salaa kaiken verkkoliikenteesi. Tämä ei tarkoita, että toimissasi olisi mitään laitonta – itse asiassa päinvastoin. VPN-yhteyden käyttämisestä on monia hyötyjä, esimerkiksi suojaus nettirikollisia ja hakkereita vastaan.

Miksi käyttäisin VPN-yhteyttä?

VPN:n käytössä on monia etuja niin pelaajan kuin tavallisen nettisurffailijankin näkökulmasta.

1. Säilytä yksityisyys ja tietoturva

Yksityisyys on jo itsessään tärkeä syy käyttää hyvää VPN-ohjelmaa. Vaikka toimissasi ei olisi periaatteessa mitään salattavaa, ei tietoja ole kuitenkaan mitään syytä antaa ulkopuolisille tahoille, kuten esimerkiksi mainostajille.

Toinen näkökulma on tietenkin oma turvallisuutesi varmistaminen. Erityisesti yhteisiä verkkoja käytettäessä tietosi ovat lähes vapaata riistaa hakkereille sekä muille keplottelijoille. Samassa verkossa oleva hämäräheikki pystyy pääsemään helposti henkilökohtaisten tietojesi äärelle. Oman VPN:n käyttö on helppo keino parantaa julkisten WiFi-verkkojen turvallisuutta. Kannattaa aina suojata selusta myös korkeatasoisella virustorjunnalla.

2. Vältä palveluntarjoajan nopeusrajoitukset

Jos harrastat verkkopelaamista, on internetyhteytesi nopeus tärkeä osa pelinautintoa. Et varmasti halua internetpalveluntarjoajan kaventavan kaistasi leveyttä, joten on fiksua tehdä pelaaminen tällaisilta katseilta suojassa. VPN:n avulla oma verkkoliikenteesi jää vain omaan tietoosi.

Internet-yhteyden tarkan nopeuden saat tietoosi tekemällä nopeustestin. Vauhdin lisäksi testi mittaa laajakaistapalvelusi linjan laadun.

3. Ohita häiritsevät maaestot

Kaikki internetin sisältö ei näy jokaisessa maassa samalla tavalla. Esimerkiksi jotkut pelit julkaistaan jossain toisessa maassa hieman aikaisemmin, ja joissain maissa viranomaiset ovat estäneet tiettyjen pelien pelaamisen täysin. Sama ilmiö pätee myös moniin muihin netin palveluihin, esimerkiksi useisiin nettitelevisioihin.

VPN:ää käyttämällä pääset ohittamaan ikävät maaestot kokonaan. Voit sen avulla muuttaa maantieteellistä sijaintiasi, minkä jälkeen pääset käsiksi haluamaasi sisältöön sijainnistasi huolimatta.

Sijainnin muuttaminen voi joskus myös tuoda mukanaan edullisempia hintoja esimerkiksi nettikaupoissa. Jos vaihdat lähtöpaikaksesi Suomen sijasta jonkun halvemman hintatason maan, voi tilauksesi loppusumma tulla alennusta roimastikin.

4. Pelaa milloin ja missä haluat

Jotkut työpaikat ja opinahjot rajoittavat verkon käyttöä eri tavoin, ja nämä tahot saattavat myös valvoa verkkoliikennettä tarpeettoman ahkerasti. Jos haluat esimerkiksi lounastunnin aikana viettää virkistävän pelituokion tai käväistä sosiaalisessa mediassa, voit tehdä sen rauhassa VPN:n kautta. VPN toimii yleisesti ottaen tehokkaana sensuurin ja tarpeettoman isoveli valvoo -toiminnan estäjänä.

5. Suojaa itsesi ulkopuolisilta hyökkäyksiltä

Nykyisin DDoS-hyökkäykset eli hajautetut palvelunestohyökkäykset ovat suuri ongelma verkkopelaamisessa. Kilpailu on kovaa, ja joskus vastustaja on valmis tekemään voittonsa eteen ikäviäkin temppuja. VPN suojaa sinua DDoS-hyökkäyksiltä pitämällä identiteettisi salassa.

VPN-yhteyden käyttämisellä on siis lopulta lukuisia eri etuja. Voit sen avulla suojata itsesi monilta kyberriskeiltä pelatessa, mutta palvelusta on hyötyä myös monella muulla elämän osa-alueella.

Tämä artikkeli on julkaistu yhteistyössä Tumes Median kanssa.