Ilmoitus: Monipuoliset nyrkkeilysäkit – kasvattaa kuntoa ja purkaa stressiä

 

Ilmoitus: Joskus pitkän työ- tai pelipäivän jälkeen paikat on jumissa ja stressiäkin pukkaa. Nyrkkeilysäkin avulla pääset huippukuntoon, ja purat paineet turvallisesti.

Pelissä kuin pelissä saattaa välillä kohdata niin kinkkisen kohdan, niin vaikean vastustajan tai muuten vaan tilanteen että menee aivan tilttiin. Sillon kotoa kannattaa löytyä nyrkkeilysäkki johon voi käydä paukuttamassa pari napakkaa iskua, ja purkaa turha painolasti.

Tietokoneella istuminen on myös keholle rankka kokemus, ja varsinkin väärät istuma-asennot aiheuttavat monenlaista kolotusta kroppaan. Nyrkkeilysäkit auttavat myös tähän. Jopa 15 minuutin intensiivinen nyrkkeilytreeni harjoittaa koko kehoa, ja koordinaatiokykykin paranee. 

Kannattaa siis katsoa alta Gorilla Sportsin vinkit nyrkkeilysäkin valintaan, ja tilata oma pikaisesti kotiin. 

 

Erilaiset nyrkkeilysäkkimallit

Tunnetuimpia säkkejä ovat varmasti perinteiset katosta roikkuvat nyrkkeilysäkit. Monipuolisuutensa ansiosta se on loistava valinta kaikkiin koteihin ja autotalleihin. Laadukasta nyrkkeilysäkkiä voi lyödä ja potkia. Iskuista aiheutuva voima saa nyrkkelysäkin liikkumaan, jonka ansiosta säkki tarjoaa melko aidonoloisen vastuksen, jonka liikkeitä voi myös väistellä.

Kattoon saa kiinnitettyä myös pienempiä nyrkkeilysäkkejä kuten pistepallon ja päärynäpallon. Nämä mallit sopivat erittäin hyvin aerobisen kunnon kasvattamiseen, jolloin pelikuntokin paranee. Ne eivät myöskään vie niin paljoa tilaa asunnosta kuin isommat perinteiset nyrkkeilysäkit.

Kattokiinnitys ei kuitenkaan aina ole mahdollista, jolloin ratkaisuksi löytyvät vapaasti maassa seisovat nyrkkeilysäkit, jotka sopivat erityisesti potkujen harjoitteluun. Lattialle asennettava jalallinen nyrkkeilysäkki on helppo tarvittaessa siirtää, ja se tarjoaa jopa painavamman vastuksen kuin perinteiset nyrkkeilysäkit. 

Perinteisen nyrkkeilysäkin voi asentaa myös nyrkkeilysäkkitelineeseen, jolloin kattoon ei tarvitse porailla reikiä. Telineisiin saa usein kiinni useita erilaisia säkkejä, ja niissä saattaa olla myös mahdollisuus leuanvetoon.

Kannataakin miettiä mitkä harjoitukset ovat sinulle tärkeitä, kun olet ostamassa nyrkkeilysäkkiä kotiin.

Nyrkkeilysäkin valinta kotiin

Kiinnitys- ja treenitapojen lisäksi tärkeää on valita oikean painoinen nyrkkeilysäkki. Säkkiä iskettäessä sen on hyvä liikkua vähän. Liian kevyt nyrkkeilysäkki vaikeuttaa treenaamista, sillä säkki liikkuu liian paljon. 

Henkilökohtaisen nyrkkeilysäkin paino riippuu myös omasta taitotasostasi, eli aloittelijoiden kannattaa valita yleensä hieman kevyemmät laitteet. Hyvä nyrkkisääntö on, että säkin pitäisi painaa noin puolet omasta painostasi.

Asennustavasta riippumatta myös säkin kokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Harjoittelualueelle on hyvä jättää tarpeeksi tilaa omalle ja nyrkkeilysäkin liikkeelle.

Materiaalin puolesta nahkaiset ja keinonahkaiset nyrkkeilysäkit ovat varma valinta. Ne kestävät pitkään käytössä kovimpienkin iskujen sadellessa.

Muista ostaa samalla myös nyrkkeilyhanskat, sillä paljain käsin tulee yleensä vain vammoja. Nyrkkeilyhanskat myös tukevat jonkun verran rannetta, mutta oikea iskutekniikka on hyvä opetella rauhassa, jottei turhia haavereita satu.

Nyrkkeilysäkin kotikäyttöön saa jopa alle 100 eurolla, joten harrastuksen aloittaminen ei ole kallista.