Ilmoitus: Mikä on paras pelituoli juuri sinulle – lue vinkit valintaan

 

Sopivan pelituolin valinta on tärkeämpää kuin uskoisikaan. Hyvin istuva tietokonetuoli parantaa pelimukavuutta, ja ehkäisee tehokkaasti erilaisia kolotuksia.

“Ehkä yksi tehtävä vielä”, on hyvin tuttu lausahdus kaikille vähänkään enemmän pelejä pelaavalle, ja pelisessiot saattavat vahingossakin venähtää useiden tuntien mittaisiksi. Nykyään kuitenkin ollaan myös enemmän kuin koskaan perillä istumisen haittavaikutuksista keholle.

Ergonominen työ- tai pelipiste onkin äärimmäisen tärkeä paitsi hyvinvoinnille, myös mukavuudelle. Kun alta löytyy laadukas pelituoli joka ei aiheuta kolotuksia eri puolille kehoa, keskittyminen itse pelaamisen pysyy parempana.

 

Vinkit pelituolin valintaan

Pelituoleja on eri näköisiä, värisiä ja hintaisia. Usein mennään virran mukana, ja ostetaan pelituoli jota suosikki streamaaja sattuu sillä hetkellä edustamaan. Tällöin valinnassa saatetaan kuitenkin mennä metsään. Pelituolit jotka sopivat toisille, eivät välttämättä täytä vaatimuksia juuri sinulle.

Tämä johtuu paljolti siitä, että ihmiset tuppaavat olemaan eri kokoisia. Kannattaa siis vähintäänkin varmistaa että tietokonetuolin mitat täyttävät kroppasi tuomat vaatimukset, ja mahdollistavat mukavan peliasennon.

Ergonomisessa asennossa jalkojen tulisi olla 90 asteen kulmassa, ja jalkapohjat lattiaa vasten. Selälle tulee olla hyvä tuki, ja alaselkä saada selkänojaa vasten. Käsinojat tarjoavat lisätukea, kun kädet asetellaan suoraksi pöytätasoon nähden. Varmista siis ainakin että istuin on tarpeksi pitkä ja leveä ja selkänoja on tarpeeksi korkea.

Erilaisilla säätömahdollisuuksilla voidaan aina parantaa pelituolin mukavuutta ja ergonomiaa, joten selkänojan kallistus sekä istuimen että käsinojien korkeudensäätö ovat tärkeitä ominaisuuksia tuolille. Kallimpaan pelituoliin budjetoiminen saatta olla viisasta, jos se vain on mahdollista. Niissä on useimmiten laadukkaammat osat, ja enemmän säätöjä esimerkiksi ristiselän tukemiseen.

Pelituolin hankkimisen ei tarvitse viedä kuitenkin vararikkoon. Preeco.fi verkkokaupan PRO pelituoli on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta kenen tahansa peliluolaan. Sen valmistuksessa on otettu huomioon monipuoliset säätövarat, sekä laadukkaat materiaalit jotka kestävät kulutusta pitkään.

Preecon pelituolivalikoimasta löydät pelituolit, jotka sopivat varmasti kaikkien budjeteille.

 

Pelituolien lisäominaisuudet jotka kannattaa huomioida

Useat pelituolit on muotoiltu kuin kilpa-autojen istuimet. Kuppimaiset penkit tarjoavat hyvin tukea myös sivuilta, jolloin istuma-asento pysyy jämäkkänä koko session ajan. Jos lisätuet eivät kuitenkaan miellytä, kannattaa valita pelituoli jossa sivutuet ovat hillitymmät, tai niitä ei ole lainkaan.

Usein ylenkatsottu ominaisuus pelituoleissa on niiden renkaat. Eikä renkailla toki juurikaan ergonomiaan ole vaikutusta, mutta käyttömukavuuteen on. Erimalliset renkaat liikkuvat eri tavoin erilaisilla lattiapinnoilla.

Varsinkin laadukkaammista pelituoleista saattaa löytyä myös painoaktivoidut renkaat. Kun pelituolilla istuu renkaat toimivat normaalisti, mutta kun tuolilta noustaan pois, renkaat lukittautuvat eivätkä päästä tuolia liikkumaan.

Myös istuimen materiaali vaikuttaa mukavuuteen. Useimmiten jo suunnitteluvaiheessa huomioidaan se, että tuoleja käytetään usein tuntikausia. Tällöin myös pintamateriaaleiksi valikoituu hyvin hengittävät kankaat jotka eivät hiosta tiukimmissakaan pelitilanteissa.