Saints Row IV kiellettiin toistamiseen Australiassa, ”vähemmän väkivaltainen” versio kehitteillä

29.07.2013

Kuinka tehdään rikollispelistä ”vähemmän väkivaltainen” versio? – Tähän kysymykseen saadaan pian vastaus, sillä elokuussa julkaistavasta Saints Row IV:stä ollaan tekemässä laimennettua versiota Australian markkinoille.

Erikoiseen ratkaisuun päädyttiin, kun Australian kohuttu ikärajatoimikunta kielsi pelin jo toista kertaa. Siinä missä ensimmäisellä kertaa perusteluissa puhuttiin myös seksuaalisesta sisällöstä, keskityttiin tällä kertaa vain huumeidenkäyttöön. R18+ -ikäluokitus otettiin hiljattain käyttöön juuri aikuiseen makuun suunnattuja pelejä silmällä pitäen, mutta ikärajatoimikunta on siis katsonut, ettei Saint Row IV:ää voida hyväksyä edes aikuisille pelaajille.

Kun peli on kielletty, sitä ei voi laillisesti myydä, vuokrata, esittää tai mainostaa Australiassa. Kahden yrityksen jälkeen julkaisija Deep Silver on siis päättänyt tähdätä australialaisyleisölle siistittyyn versioon, mutta saapa nähdä tuleeko sekään näkemään päivänvaloa.

Australian pelikiellot ovat tänäkin vuonna herättäneet runsaasti kritiikkiä. Erityisesti moitteita ovat saaneet vanhentuneet kriteerit pelien arvioinnissa. Uutisesta kertoo PlayerAttack.

 

Lisää luettavaa