Mielipide: Säälittävät, äitinsä tissiä imevät Gamergate-mammanpojat iskivät jälleen – Uhkailivat tällä kertaa koulusurmilla

Säälittävät vässykät luulevat uhkailujen auttavan. Voi poloisia.

15.10.2014

Anita Sarkeesianin piti puhua Utahin yliopistolla videopelikulttuurin naisvihamielisyydestä ja misogyniasta. Valitettavasti Sarkeesian ei koskaan päässyt tärkeästä asiasta esitelmäänsä pitämään. Eräs naisia vihaava säälittävä vässykkä uhkasi koulusurmilla ja sattumanvaraisilla murhilla, mikäli Sarkeesian päästetään yliopistolle. Sarkeesian perui esiintymisensä uhkausten jälkeen.

Sarkeesian nousi julkisuuteen vuonna 2012, kun hän julkaisi ensimmäisen osansa Tropes vs. Women in Video Games –videosarjaansa, joka käsittelee naisten usein alistettua roolia tämän päivän videopeleissä. Hän on saanut tämän jälkeen lukemattomia tappo- ja raiskausuhkauksia, ja hän on joutunut usein yöpymään muualla kuin kotonaan uhkausten vuoksi.

Viime maaliskuussa San Franciscossa järjestettyjen Game Developers Conference -messujen järjestäjille lähetettiin pommiuhkauksia sen jälkeen, kun Sarkeesianin palkitseminen tilaisuudessa tuli julki.

Tapaus on osa laajaa julkisuutta saanutta Gamergate-skandaalia. Gamergatessa järkyttävän yksinäiset ja siksi lähinnä säälittävät mammanpojat väittävät taistelevansa pelimedian korruptoituneisuutta vastaan haukkumalla naisia huoriksi ja uhkailemalla heitä esimerkiksi raiskauksilla. Vielä ei ole saatu selitystä sille, miten naisten huorittelu ja raiskausuhkailu median korruptoituneisuuden paljastavat. Tämä saattaa johtua siitä, että Gamergate-kiljujille älykkäiden lauseiden muodostaminen on ylitsepääsemätön tehtävä.

Syyskuussa tuhannet pelimaailman vaikuttajat allekirjoittivat vetoomuksen jossa toivoivat, että naurettavan keskenkasvuiset wankkerit lopettaisivat uhkailunsa ja opettelisivat, tiedättekö, ihan sellaiset normaalit käytöstavat, joita nyky-yhteiskunnassa vaaditaan. Uutisen vetoomuksesta voit lukea täältä.

Mikäli olet sitä mieltä, että naisille ei ole tilaa peliteollisuudessa koska Gamergate, toivomme sinun painuvan ystävällisesti mahdollisimman kauas koko rakkaan pelaamisharrastuksemme parista. Ihan sama, minne menette, kunhan vain poistutte.

Ja teille kaikille oman elämänne Henry Laasasille, jotka pienessä kuplassanne ihmettelette miten tämä on muka uutinen ja yhyy naiset on pahoja ja minä olen oikeudenmukaisuuden puolella ja kyllä miehiäkin sorretaan:

Ei tämä ollutkaan uutinen. Tämä oli jättimäinen sentteri teidän suuntaanne.

Teitä ei pelimaailma kaipaa.

Edit: 17.10. 2014: Monelta artikkelin lukijalta meni ohi, että kysessä oli mielipide eikä perinteinen uutinen. Tiltin verkkotoimitus pahoittelee – otsikkoon on nyt lisätty sana ”Mielipide” väärinkäsitysten kitkemiseksi.

Lisää luettavaa