Xbox Onen piti ottaa PS4 kiinni myynneissä, mutta toisin kävi – Sonyn konsoli vain kasvattaa etumatkaansa

Ars Technican analyysi paljastaa PS4:n kasvattavan etumatkaansa konsoleiden kilpailussa.

Xbox One julkaistiin monilla alueilla myöhemmin kuin PlayStation 4, mikä hinnan ohella sai aikaan Sonyn konsolin etumatkan uuden sukupolven myyntikilpailussa. Xbox Onen ennusteltiin ottavan kilpailijaansa kiinni ja hetkittäin se on jo onnistunyt jopa ylittämään PS4:n myynnit, mutta tuoreimmat tiedot eivät kerro hyvää konsolin kohtalosta.

Ars Technica on nimittäin julkaissut tuoreen analyysin, jonka mukaan PS4 kasvattaa yhä etumatkaansa Microsoftin konsolista. Analyysi uuden sukupolven konsoleiden myynnistä perustuu Sonyn, Microsoftin ja Nintendon julkaisemiin myyntitilastoihin vuoden kolmannelta neljännekseltä, joka päättyi syyskuun lopussa.

Sony on myyntitilastojen kuningas 4 miljoonalla myyydyllä konsolilla. Samaan aikaan viime vuonna yhtiö myi 3,3 miljoonaa konsolia, joten myyntiluvut ovat kasvaneet hyvin selvästi.

Nitendokin onnistui kasvattamaan verrattaen vaatimattomia myyntilukujaan myymällä 720 000 konsolia kolmen kuukauden aikana, mutta Microsoftilla asiat ovat huonommin. Yhtiö ei jälleen kerran julkistanut tarkkoja myyntilukuja, mutta ilmoitti kuitenkin Xboxin hardware-myynnin laskeneen 17% viime vuodesta. Microsoftin mukaan lasku johtui lähinnä Xbox 360 -konsoleiden myynnin laskusta.

Ars Techincan analyysissa laskettiin kuitenkin viitteellinen Xbox One -konsoleiden myyntimäärä, joka on siinä 1,73-1,97 miljoonaa konsolia. Vaikkei arvio osuisikaan täysin kohdallaan on siis selvää, että Xbox One on myynyt vuoden kolmannella neljänneksellä huomattavasti vähemmän kuin PS4.

Ars Technican mukaan Microsoftin konsolimyynti ei siis ole kasvanut tarpeeksi nopeaksi ottaakseen Sonya kiinni. Vaikka Microsoft ei Xbox-johtaja Phil Spencerin mukaan olekaan kovin huolissaan konsolin suhteellisesta markkinaosuudesta, heittää Ars Technica analyysinsa lopuksi kiinnostavan kysymyksen, jonka luulisi Microsoftiakin huolettavan: Milloin konsoleiden myyntierot kasvavat niin suuriksi, että kehittäjät ja julkaisijat alkavat harkita kannattaako pelejä julkaista enää molemmilla alustoilla?

Lisää luettavaa