Xbox Onen energiansäästömoodi ei vieläkään kelvollinen, toteaa ympäristöjärjestö

Xbox One esittelee energiansäästön negatiivisesti, kertoo ympäristöjärjestö NRDC.

Tiesitkö, että Xbox Onea voi käyttää energiansäästöllä? – Moni ei sitä tiennyt, ennen kuin Microsoft ympäristöjärjestö NRDC:n painostuksesta lisäsi energiasäästövalinnan osaksi konsolin aloitusasetusten määrittelyä. Aiemmin energiansäästön sai päälle vain etsimällä asetuksen omin nokkineen valikoista.

Natural Resources Defense Council eli NRDC on yhdysvaltalainen ympäristöjärjestö, jonka mukaan Xbox Onen normaali energia-asetus aihettaa jopa 250 miljoonaa dollaria tarpeettomia energiakustannuksia vuodessa. Asiasta kertoo järjestön tiedemies Noah Horowitz Switchboard-blogissa.

Saattaa kuulostaa hurjalta, mutta energiankulutuksessa on huikea ero. Normaaliasetuksella konsoli voi ladata päivityksiä taustalla, sekä käynnistyä äänikomennolla. Tämä asetus kuluttaa 12,5 wattia virtaa, siinä missä energiansäästömoodi kuluttaa vain yhden wattin. Tällöin päivitykset on ladattava erikseen, eikä konsolia voi käynnistää ”Xbox On” -äänikomennolla.

Vaikka Microsoft myöntyi laittamaan energiansäästövaihtoehdon jo uuden konsolin aloitusasetuksiin, jättää ratkaisu Horowitzin mukaan paljon toivomisen varaa.

”Nykyisellä suunnittelulla valtaosa käyttäjistä valitsee varmasti Instant-on -moodin, koska Energy-saving -moodin esittelyssä käytetään negatiivisia ilmauksia, kuten hitaampi aloitusaika ja keskeytyksiä päivitysten vuoksi”, kirjoittaa Horowitz.

Kuten yllä olevasta Polygonin jakamasta kuvasta näkyy, on Horowitz oikeassa. Energiansäästömoodin esittelyssä ei ole mainintaa sen paremmin ympäristön edusta kuin rahallisestakaan säästöstä.

Horowitzin mukaan pelaaja itsekin hyötyy energiansäästön valitsemisesta. Pelikonsolin tyypillisen viisivuotisen eliniän aikana sähkölaskuissa säästyy arviolta 33-75 dollaria, jolla nyt voisi parhaimmillaan ostaa parikin peliä.

Lisää luettavaa