Xbox-johtaja: Peleistä vuotaa tietoa ennakkoon ja sille nyt ei voi mitään

Xboxin Aaron Greenberg ei pelivuodoilla paljon päätään vaivaa.

Peleistä vuotaa aika ajoin hyvinkin tarkkoja tietoja julkisuuteen, joskus jopa kuva- ja videomateriaalia. Esimerkiksi viime vuoden alussa Microsoftin leiristä vuodettiin tietoa niin valkoisesta Xbox One -mallista kuin Halo 5: Guardiansin julkaisuvuodestakin.

Äkkiseltään voisi luulla, että peliyhtiöt tekevät kaikkensa vuotojen tukkimiseksi, mutta aivan näin ei ole asia. Ainakaan mikäli Xboxin Aaron Greenbergiin on uskominen.

”Vuotoja nyt vaan tapahtuu teknologia-alalla. iPhonet vuotavat, uudet TV-mallit vuotavat ja pelit vuotavat,” Greenberg toteaa Gamespotin mukaan. ”Se kuuluu bisneksen luonteeseen. Sellaista tapahtuu. Emme tee suunnitelmia sen varalle. Yleensä se tulee yllätyksenä.”

Greenberg korostaa, että Microsoftin strategia on olla kommentoimatta vuotoja, mutta hänen puheidensa perusteella siihen ei yleensä olisi tarvettakaan.

”Kun niin moni ihminen internetissä yrittää arvailla ja spekuloida, mitä seuraavaksi teemme, monet jutuista, jotka näyttävät vuodoilta, voivat olla täysin epätosia tai niissä on paljon väärää informaatiota, mutta osa on oikeaakin,” Greenberg kommentoi.

”Sitten on sitä tavaraa, joka on sataprosenttisesti totta. Se ei ole meidän hallinnassamme.”

Lisää luettavaa