X-Wing-pilotit, huomio! – Luvassa realistista avaruustaistelua todellisilta konkareilta

Starfighter Inc. lupaa tosipohjaista avaruusräiskintää X-Wing vs. TIE Fighterin hengessä.

Jos legendaariset Star Wars -pelit X-Wing (1993) ja X-Wing vs. TIE Fighter (1997) ovat mielestäsi avaruusräisinkintöjen kermaa, kannattaa tsekata tuore Kickstarter-projekti Starfighter Inc. Eikä vähiten siksi, että jälkimmäinen peleistä mainitaan jo heti peliprojektin kuvauksessa.

Starfighter Inc. on ”tiimipohjainen PvP-avaruusräiskintä”, jota kehittävän Impeller Studiosin perustajista kaveri nimeltä David Wessman työskenteli itse aikoinaan Lucasartsilla X-Wing -pelien kehittäjänä. X-Wing vs. TIE Fighterissa ja X-Wing Alliancessa (1999) hän oli päävastuussa paitsi pelattavuudesta, myös tarinasta. Starfighterin luovan puolen johtaja Jack Mamais puolestaan on toiminut pääsuunnittelijana Far Cry ja Crysis -peleissä.

”Tämä on seuraava suuri avaruusräiskintä. Tämä on seuraava X-Wing,” julistaa Wessman alla olevalla Kickstarterin esittelyvideolla. ”Pelimme on kuin World of Tanksin ja Counter Striken kohtaaminen avaruudessa.”

Paljon pelistä ei toistaiseksi tiedetä, mutta sen verran kuitenkin, että pelimekaniikka perustetaan niin sanotusti ”kovalle tieteelle”. Tämä tarkoittaa tekijöiden mukaan realistista fyysikanmallinnusta ja raskaita seurauksia vahingoittumisesta.

Kickstarter-keräyksen tavoitteena on 250 000 dollaria, joista on uutisen kirjoitushetkellä koossa jo 33 000, vaikka keräys jatkuu vielä kokonaisen kuukauden. Lisää pelistä voi lukea Kickstarter-sivulta, ja pelin esittelyvideo on katsottavissa alla. Projektista raportoi Kotaku.

Lisää luettavaa