Valven ex-työntekijä haastaa yhtiön oikeuteen, vaatii 3,1 miljoonaa dollaria erikoisen tapahtumaketjun jälkeen

25.05.2016

Valven ex-työntekijä on haastanut Valven oikeuteen. Hän vaatii oikeusteitse itselleen 3,1 miljoonan dollarin korvauksia.

Työntekijän tehtäviin kuului kääntää tekstejä espanjaksi ja olla yhteydessä espanjalaisiin viranomaisiin. Työpaikka sijaitsi Washingtonissa.

Vuonna 2012 työntekijä halusi käydä sukupuolenkorjausleikkauksessa Los Angelesissa. Valve suostui siihen, että työntekijä saisi tehdä töitään kotoaan käsin sillä ehdolla, että hän tekisi töitä freelancerina eikä virallisesti Valven palkkalistoilla olevana työntekijänä.

Freelancerina työskennellessään Valvelle töitä tekevä ei saa työpaikkaterveydenhuoltoa firman puolelta. Myöskään ylityökorvauksia ei makseta.

Työntekijä teki valituksen Valven henkilöstöpuolelle ja kertoi, miten hänen mielestään hänen kääntäjän palveluksiaan käytettiin tylysti hyväksi. Valituksessaan hän painotti, että kääntäjiä kohdellaan Valvella muutenkin huonosti.

Vain päiviä valituksen jälkeen työntekijä sai potkut Valvelta. Virallisesti syyksi kerrottiin se, että työntekijä halusi muuttaa pois Washingtonista. Työntekijä itse sanoo, että kyse oli siitä, että hän oli transsukupuolinen.

Valve kieltää syytteet yksiselitteisesti.

Lisää luettavaa