Uskomatonta – pelkäksi huhuksi luultu Playstation-prototyyppi on oikeasti olemassa!

Tästä ei juuri konsoli harvinaistu

03.07.2015

Kuten konsolihistoriansa lukeneet tietävät, Sony Playstationin piti alunperin olla vain CD-ROM -asema Super Nintendolle. Nintendon ja Sonyn välien kariutuessa kehityksen myötä Sony päättii kehittää aikaansaannostensa pohjalta oman konsolinsa ja loppu on historiaa.

Nyt historiankirjoitukselle on löytynyt tärkeä ja ultraharvinainen linkki. Sonyn ex-johtajan, Olaf Olafssonin työtuttavan poika löysi isänsä tavaroiden joukosta mystisen kapineen, joka osoittautui Super Nintendon CD-aseman prototyypiksi Sonyn logoineen päivineen. Laitteesta on pyörinyt kuvia ympäri internetiä jo vuosikausien ajan, mutta ainuttakaan olemassaolevaa laitetta ei tiettävästi ole ennen tätä tullut vastaan.

Kuvien perusteella laite vaikuttaisi todellakin olevan aito. Jopa konsolin muovi on kellastunut samalla tavalla kuin SNES-konsolien muovi vuosien saatossa. Laitteesta löytyvät sarjanumerot ja mukana olleet Demo-CD sekä -moduuli puhuvat myös omaa kieltään laitteen aitoudesta. Verkkovirta-adapterin puutteesta johtuen laitetta ei ole vielä päästy testaamaan, ja on epäselvää onko laite ylipäätään toimintakuntoinen.

Aina on mahdollista että kyseessä on myöhäinen aprillipila tai muu vastaava jekku, mutta kiinnostavaa katsottavaa kuvasarja on siitä huolimatta.

Lähde: Assemblergames

PSNES1PSNES2PSNES3PSNES4PSNES5PSNES6

Lisää luettavaa