Ubisoftin tuotot paljastavat: Xbox One -pelaajat käyttävät enemmän rahaa peleihin kuin PS4-pelaajat

PlayStation 4 -pelaajat tuottavat enemmän pelijulkaisijoille kuin Xbox One -pelaajat, sehän on selvä, sillä PS4-pelaajia on paljon enemmän. Tuoreimpien lukujen mukaan jo 35,9 miljoonaa PS4-konsolia on löytänyt tiensä kuluttajille, siinä missä Xbox Oneja on myyty vain noin 19,1 miljoonaa kappaletta.

Ubisoftin tuoreimmasta tuottoraportista paljastuu kuitenkin jotain mielenkiintoista. Ars Technican laskujen mukaan Xbox One -pelaajat tuottavat nimittäin suhteessa enemmän ranskalaiselle pelijätille kuin PS4-pelaajat. Konsolien lukumäärän perusteella PS4:n markkinaosuudet pitäisi olla 88% suurempi kuin Xbox Onen, mutta se on vain 52% suurempi.

Tämän perusteella voidaan siis laskea, että keskimääräinen Xbox One -pelaaja toi edellisellä vuosineljänneksellä Ubisoftille 24% enemmän tuloja kuin keskimääräinen PS4-pelaaja. Edellisen yhdeksän kuukauden ajanjaksolta sama lukema on 18%.

Näyttää siis siltä, että Xbox-pelaajat käyttävät keskimäärin enemmän rahaa Ubisoftin peleihin. Ars Technica kuitenkin muistuttaa, että muiden julkaisijoiden lukemat voivat olla täysin erilaisia. Eli koko pelialaa koskevaa yleistystä ei tämän perusteella kannata tehdä.

Lisää luettavaa