Tuleva Halo-kokoelma hiookin kaikkia sarjan pelejä: Luvassa tuntuvia parannuksia

17.08.2014

Marraskuussa ilmestyvä Halo: The Master Chief Collection parantelee toki tuntuvasti sarjan vanhimpia pelejä, mutta tuottaja Dennis Reesen mukaan myös uudemmat pelit ovat saaneet uudelleenkäsittelyn. Koska boksi sisältää alkuperäisen Halo-pelin (2001) jo aiemmin päivitetyn Anniversary-painoksen (2011), on tietysti ymmärrettävää, että toinen alkuperäiselle Xboxille ilmestynyt peli, Halo 2 (2004) saa osakseen kaikkein eniten huomiota.

Polygonin mukaan kuitenkin myös Halo 3 (2007) ja jopa tuorein Halo 4 (2012)joutuvat runsaiden muokkausten kohteeksi. Paitsi että pelien kuvataajuus tulee olemaan 60 fps ja kuvatarkkuus 1080 pikseliä, myös muun muassa valo- ja varjoefekteihin on tehty konkreettisia muutoksia.

”Eron huomaa sulavuudesta,” Reese kuvailee. ”Siinä näkee paljon enemmän yksityiskohtia. Peli tuntuu paljon terävämmältä ja eloisammalta. Vesi on todella kirkasta ja nestemäistä. Se on hieno esimerkki siitä, mitä voimme tehdä Xbox Onella ja uudemmilla tekniikoilla.”

Sarjan vanhemmissa peleissä myös äänitehosteita, ase-efektejä ja soundtrackia on päivitetty, joten Halo-pelit voivat tosiaan olla melko erilainen kokemus etenkin alkuperäisversiot puhki pelanneille. Halo: The Master Chief Collection ilmestyy Xbox Onelle marraskuun puolivälissä.

Lisää luettavaa