Tanskalaisstudio onnistui tekemään niin loukkaavan version Tetriksestä, että se jouduttiin poistamaan myynnistä

Sitä kuvittelisi, että Tetriksestä ei voisi yrittämälläkään saada tehtyä versiota, joka oikeasti loukkaisi jotakuta. Tanskalainen Serious Games Interactive kuitenkin onnistui mahdottomassa, sillä studion suunnittelema tetrismäinen minipeli on jouduttu poistamaan myynnistä.

Serious Gamesin palikkapeli oli osa peliä Playing History 2 – Slave Trade, joka nimensä mukaisesti keskittyy orjakaupan historiaan. Opetukselliseksi tarkoitettu peli sisälsi Tetris-version, jossa pelaajan piti pakata tetrispalikoiden muotoisia orjia laivan ruumaan (kuvassa).

Pelaajien inhoreaktio oli kuitenkin Eurogamerin mukaan niin voimakas, että ”Slave Tetris” jouduttiin poistamaan pelistä, kuten alla oleva studion twiitti kertoo.

On oikeasti vaikea käsittää, mitä suunnittelijat ajattelivat. Oliko tämä heidän mielestään aivan oikeasti hyvä idea? Eivätkö he muka ymmärtäneet, kuinka monet ihmiset kokisivat pelin erittäin loukkaavaksi?

Alla olevalta Let’s Play -videolta voit vilkaista, miltä Slave Tetris näytti ennen kuin se poistettiin pelistä. Video on ajastettu alkamaan oikeasta kohdasta.

Lisää luettavaa