Siistiä vaiko pähkähullua? – Tutkimuksen mukaan ulkomaanmatkaajat valitsevat jo hotellinsakin Pokémon GO’n perusteella

29.07.2016

Pokémon GO on mielettömän iso ilmiö – tämän verran on tullut todettua jo useaan otteeseen.

Jotkut älähtivät pelin suosiosta jo siinä vaiheessa, kun siitä alettiin puhumaan mediassa. Toiset repivät pelihousunsa, kun ensimmäiset kännykkäänsä uppoutuneet ihmiset saapuivat kaduille. Nyt pelin piiristä on kuitenkin ilmennyt asia, joka saanee monet pelin fanitkin kurtistelemaan kulmiaan.

Tuore 500 brittimatkaajalle tehty tutkimus paljasti, että 85 % tutkituista 18–34-vuotiaista aikoisi pelata Pokémonia matkallaan ja jopa 55 % otti majoitusta valitessaan huomioon ennemmin Pokéstoppien läheisyyden kuin majoituspaikan tarjoamat palvelut.

Moni myös ilmeisesti valitsee matkakohteensa Pokéstoppien perusteella – ja suosittuja olivat erityisesti New York City, Lontoo, Tokio, Los Angeles ja Las Vegas. Matkaajat myöskin ilmoittivat halukkuudestaan tutkia matkakohteita tavallistakin enemmän pelin vaikutuksen myötä. Pokéstoppien metsästämisen myötä uskottiin törmäävän myös useampiin nähtävyyksiin.

Hotels.com -sivuston Simon Mathews kommentoi asiaa: ”Pokémon GO -ilmiö vaikuttaa nyt jo ihmisten tämän kesän matkakohteen valintaan. Peli tekee meistä entistä spontaanimpia ja avaa mielemme uusille seikkailuille uusissa kohteissa.

 

Harmittoman hassua vaiko jo hieman kahjoa? Mielipiteensä kullakin.

Lisää luettavaa