Siis mikä on tämä halvatun Pokémon GO, josta kaikki puhuvat? – Lue tästä ja ole viimein ajan tasalla

14.07.2016

Pokémon GO sitä ja Pokémon GO tätä… Suuri villitys. Kaikki pelaa. Siis mitääh? Miten mulla meni ohi?

Kyseessä on siis lyhykäisyydessään peli, jossa pelaajat pääsevät etsimään Pokémon-sarjan otuksia ulkomaailmasta kännyköitään käyttämällä. Peli antaa osviittaa siitä, mistä näitä ötököitä voisi löytyä, ja sitten sinun on tarkoitus mennä sinne paikan päälle. Eli enää ei tarvitse kauppareissua tai jätskillä käymistä syyksi ulkona jalottelulle, vaan kesäauringosta päästään nauttimaan Bulbasauria jahdaten.

Miten näitä otuksia sitten löytää? Onko Nintendo kaatanut lentokoneesta Suomen täyteen minifiguureita tai jalostanut aitoja uusia elukoita näille leveysasteille? Ei sentään. Ympäristöä tarkkaillaan käytännössä kännykkäkameran kautta, mutta yhtäkkiä tyhjässä kaupunkimaisemassa näkyykin hullunkuriselta näyttävä Rattata. Ei muuta kuin kiinni vain!

Pelkän bongailun ja keräilyn lisäksi peli ajaa sosiaalisuuteen, sillä kerättyjä mörrimöykkyjä voi taisteluttaa ja vaihdella keräilykorttien tavoin kavereiden, tuntemattomien tai vaikkapa oman yläste- tai korkeakouluihastuksen kanssa. Hittolainen, laitetaanpa vanhainkoti-ihastus myös listaan, sillä kaikkihan tätä jo taitavat pelata! Yhdysvalloissa Pokémon GO’lla ainakin on jo yli 20 miljoonaa pelaajaa, eli uutisten mukaan jo 7 % USA:n kansalaisista kulkee keskuspuistoissa ja muissa turistirysissä jahtaamassa virtuaaliötököitä. Peli siis aidosti näkyy katukuvassa, jossa ihmiset ovat täysin uppoutuneita kännyköihinsä – siis vielä enemmän uppoutuneita kuin aikaisemmin!

Alla oleva video on ehkäpä vähän romantisoitu versio siitä, mitä tämä ilmiö on, mutta kyllä siitä silti hyvän kuvan saa.

Lisää luettavaa