Voitto Sonylle, isku Microsoftille: Playstation 4 mahdollistamassa pian PS1- ja PS2-klassikoiden pelaamisen?

18.11.2015

Viime päivinä on liikkunut runsaasti huhua siitä, että muun muassa Ape Escapen, Twisted Metal: Blackin ja Dark Cloudin kaltaiset klassikot olisivat pian saapumassa PS4:lle.

Huhuja on kirvoittanut muun muassa tieto siitä, että ikärajoista vastaava PEGI on arvioinut ikärajoillaan joitain PS2-pelejä PS4:lle. Tähän listaan kuuluvat ainakin ylemmässä kappaleessa mainitut pelit. PEGIn toiminta tuntuu luonnollisestikin omituiselta, sillä mitään näistä peleistä ei ole julkaistu PS4:lle.

Lisää vettä myllyyn on lisännyt se, että Sony julkaisi vastikään Star Wars Battlefront -bundlen, johon kuului neljä Star Wars -peliä, joista kolme oli alun perin julkaistu PS2:lle, mutta niihin mainostettiin myös PS4:n saavutus- eli trophy-tukea.

Sonyn on määrä isännöidä Playstation Experience -nimistä tapahtumaa joulukuun alussa, ja huhujen mukaan tässä yhteydessä saatetaan uutisoida mahdollisuudesta pelata PS4:llä jatkossa PS1:n ja PS2:n Classics-pelejä.

Mikäli huhut pitävät paikkaansa, on Sonylla jälleen uusi valttikortti taistelussa Microsoftin taaksepäinyhteensopivuutta vastaan. Ja olisihan se nyt hienoa, jos vanhat huippupelit saisi käyttöön uudellakin koneellaan!

Ennusmerkit ovat hyvät, mutta jäämme odottamaan tilanteen kehittymistä.

Lisää luettavaa