Playboy listasi 7 pelinaista – ehkä yllättävällä tavalla

05.07.2015

Maailmankuulu miestenlehti Playboy tunnetaan keskiaukeaman tytöistään ja vähäpukeisista naisistaan. Vaikka lehden tyyli onkin enemmän naiskauneutta arvostava kuin pornahtava, on lehden nettisivuilla julkaistu artikkeli ehkä jokseenkin yllättävä.

Suomeksi ”7 pelisankaruuden kuvaa muuttavaa naishahmoa” -nimetyssä artikkelissa Playboy listaa seitsemän naishahmoa, joina he haluavat tulevaisuudessa pelata.

”Mitä tulee päähenkilöihin videopeleissä – ja pitkälti jopa sivuhenkilöihin – suurin osa heistä on äijiä. Todelliset makkarakestit. – – Mutta tämä vuosi on erilainen, etenkin kesäkuussa järjestetyillä E3-messuilla esiteltyjen monen naispuolisen protagonistin jäljiltä. Emme jaksa odottaa, että pääsemme seuraavan parin vuoden aikana pelaamaan näinä naisina.”

Playboyn artikkeli listaa seuraavat naishahmot:

  1. Lara Croft (Rise of the Tomb Raider)
  2. Lepakkotyttö (Batman: Arkham Knight)
  3. Evil Frye (Assassin’s Creed Syndicate)
  4. Aloy (Horizon: Zero Down)
  5. Faith (Mirror’s Edge Catalyst)
  6. Emily Kaldwin (Dishonored 2)
  7. Senua (Hellblade)

Lehden listausperiaatteet eivät vaikuta edes olevan sidoksissa hahmojen ulkonäköön, ja esimerkiksi Lara Croftia kuvataan seuraavasti:

”– – Lara saattoi aloittaa esineellistettynä naispuolisena versiona Indiana Jonesista, mutta hänen tuoreella reinkarnaatiollaan on kaikki tarpeelliset osat ollakseen nautinnollisen kompleksi hahmo.”

Jos miestenlehti Playboykin haluaa uskottavia ja monipuolisia naishahmoja, niin kysymys kuuluu, millaista yleisöä esimerkiksi Dead or Aliven ja niin monen muun pelin jättirinnoilla ja paljastavilla asuilla koitetaan narrata.

Lisää luettavaa