Pelaajien adressi oli täysin turha: Studio oli aina tuomassa hittipelinsä myös PC:lle

Rockstar paljasti, että GTA V oli aina tarkoitettu julkaistavaksi myös PC:llä.

Kun Grand Theft Auto V ilmestyi alunperin alkusyksystä 2013 PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle, järjestivät fanit laajan adressin, jolla vaadittiin pelin kääntämistä myös PC-versioksi. Tavoitteena oli 300 000 allekirjoitusta, mutta tukijoita Change.orgissa perustetulle adressille löytyi lopulta miltein 730 000.

Nyt kun ollaan viimein GTA V:n PC-version julkaisun kynnyksellä, on Rockstar Games kuitenkin paljastanut, että PC-versio oltiin tekemässä joka tapauksessa.

”Olimme aina tuomassa GTA V:n PC:lle. Suunnittelimme PC-käännöstä ensimmäisestä päivästä lähtien ja teimme teknisiä päätöksiä sen perusteella, että tekisimme vielä PC-version,” kommentoitiin studiolta VG24/7:n mukaan.

”Vaikka aloitimme PC-version kehittelyn hyvin varhain, päätimme ensisijaisesti keskittää valtaosan huomiostamme PS3 ja Xbox 360 -versioihin viedäksemme ne niin pitkälle kuin mahdollista, ennen kuin kääntäisimme huomiomme PS4 ja Xbox One -versioihin.”

PC-version varhainen kehittely tehtiin Rockstarin mukaan rinta rinnan Xbox 360 ja PS3 -versioiden kanssa, vaikka lopullinen PC-käännös onkin lähempänä uuden sukupolven konsoleiden versioita. GTA V ilmestyy PC:lle huomenna 14. huhtikuuta, 18 kuukautta pelin alkuperäisen julkaisupäivän jälkeen.

Lisää luettavaa