Oikaisu: Pekka Siitoin -pelistä kertovan uutisen otsikko oli liian kepeä ja jutun sävy jäi epäselväksi – pahoittelemme ylilyöntiämme

01.03.2016

Uutisoimme viime viikolla Pekka Siitoin – The Real Soldier of Odin -nimisestä pelistä. Otsikkona uutisessa oli provokatiivisesti ”Oletko aina halunnut ampua suvakkipunaviherfemakkovassareita uusnatsina? Nyt sinulle on peli!”

Peli toi minulle mieleen South Park -sarjan jaksot, joissa otetaan kantaa ajankohtaisiin asioihin välillä ronskillakin tavalla. Itse uutisessa yritin kertoa, miten peliä ei kannata ottaa liian tosissaan – mielipidettäni kuitenkaan liikaa alleviivaamatta.

Popkulttuuri ja myös pelit ovat edellisvuosina ottaneet kantaa rajullakin tavalla yhteiskunnallisiin asioihin. Itse näen The Real Soldier of Odin -pelin tekevän pilkkaa äärioikeistolaisesta ajattelutavasta – tämän todistavat mielestäni kuvat pelin kotisivuilla, joissa Pekka Siitoimen kuvia on käsitelty humoristiseen sävyyn.

Pyydän anteeksi mahdollisia väärinkäsityksiä uutisen sävyn suhteen. Minun olisi pitänyt paremmin eritellä uutisoinnin luonne, ja nyt siitä saattoi saada väärän kuvan.

Jarkko Fräntilä

Lisää luettavaa