PC-myynti laski ennätyksellisesti vuoden 2015 lopulla

Samalla kun uuden sukupolven pelikonsolit käyvät hyvin kaupaksi, PC-myynti on pudonnut ennätyksellisesti vuoden 2015 lopulla. Näin käy ilmi markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportista, jonka mukaan PC-myynti putosi vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä peräti 10,6% suhteessa edellisen vuoden lukuihin.

PC-myynnissä ei ole koskaan ennen nähty yhtä suurta romahdusta. IDC:n mukaan myynnin putoamiseen ovat vaikuttaneet muun muassa tietokoneiden pidentyneet elinajat, sekä tiukka kilpailu mobiililaitteiden kanssa, raportoi Shack News. Myyntiin arvellaan vaikuttaneen myös markkinoiden hidas mukautuminen Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

PC-myynnin laskusta ei kuitenkaan voi päätellä, että PC-pelien myynti olisi laskussa. Itseasiassa vasta alle vuosi sitten Open Gaming Alliance esitti ennusteensa, jonka mukaan PC-pelimarkkinat tulevat nousemaan vuoden 2014 26 miljardista dollarista peräti 35 miljardiin dollariin vuoteen 2018 mennessä.

PC-pelimarkkinoiden vahvuudesta kertoo jo PC:lle ilmestyvien pelin määrä. Esimerkiksi arviosivusto Metacriticin mukaan vuonna 2015 PC:lle ilmestyi peräti 415 arvioitua peliä, kun taas PlayStation 4:lle pelejä ilmestyi vain 276. Valtavan pelitarjonnan voi uskoa auttavan säilyttämään PC:n aseman markkinajohtajana myös jatkossa.

Lisää luettavaa