Oletko Steamin käyttäjä? – Nyt on luvassa karuja lukuja ja tietoja!

10.12.2015

Tietoturvaongelmat ovat nykypäivää. Sitä mukaa kun uudet järjestelmät kehittyvät, kehittyvät myös erilaisten hakkerien ja laitapuolenkulkijoiden taidot urkkia ja varastaa tietoja. Ja onhan tämä loogistakin – järjestelmät yleistyvät ja pysyvät käytössä pitkään, eikä kaikkiin rikkomuksiin voida heti reagoida.

Nyt Steam-palvelua ylläpitävä Valve on kuitenkin julkistanut parantavansa Steamin suojaustaan tavoitteenaan pitää hakkerit loitolla. Viimeisimmässä blogissaan yritys kertoo käynnissä olevista ongelmista ja siitä, kuinka pelaajien tilejä sorkitaan ja niiltä varastetaan arvokkaita pelinsisäisiä tavaroita.

Valven arvion mukaan jopa 77 000 tiliä kaapataan joka kuukaisi, eivätkä nämä käyttäjät kuulemma ole uusia ja naiiveja käyttäjiä, vaan kokeneita Steam-veteraaneja.

Steamin vastaus pulmaan on toistaiseksi niin sanottu Steam Guard Mobile Authentiticator, jonka avulla käyttäjät pystyvät tilinsä turvallisuuden lisäämiseksi kirjautumaan palveluun kahdella erillisellä laitteella, joista Valve puolestaan ilmeisesti saa paremmin tietoja suojatakseen käyttäjää. Tämän lisäksi Valve tekee myös muutoksia pelinsisäisiin pelaajien välisiin kauppoihin.

Hakkeroiminen on modernin maailman Internet-ilkivaltaa, mutta toivotaan, että jotain voitaisiin tehdä, jotta ei jatkuvasti tarvitsisi lukea tietoturva-aukoista ja -vuodoista.

Lisää luettavaa